Erzurum'da da Trabzon konuşuldu

Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte geldiği Erzurum'da, Vali Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret etti.Özak, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bir başarı öyküsünün son günlerini yaşadıklarını belirte

Erzurum'da da Trabzon konuşuldu

Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte geldiği Erzurum'da, Vali Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret etti.

Özak, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bir başarı öyküsünün son günlerini yaşadıklarını belirterek, 'Ama tabi bunu bir başlangıç olarak da kabul edebiliriz. Universiade'yi milletimize yakışır bir şekilde, gururla tamamlıyoruz. FISU Başkanımız '10 üzerinden 9 veriyorum' dedi. Çok mutlu olduğunu çok başarılı bir organizasyon olduğunu söyledi' diye konuştu.

Oyunların açılışının da muhteşem olduğunu ifade eden Özak, şunları kaydetti:

'Özellikle biz, televizyondan izleyenler kadar şanslı değiliz. Biz canlı izledik. Ama televizyon da muhteşem vermiş. Ben daha sonra izledim. Evde bakınca 'Allah Allah bunlarda var mıydı?' dedim. İnanılmaz güzel olmuş. Herkes tebriklerini söylüyor. Tabi ki Türkiye yaparsa en güzelini yapar. Ekonomide, sağlıkta, ulaşımda, turizmde başarılı bir iktidara da bu yakışırdı. Şimdi bunu yaptık. İnşallah bundan sonra da Trabzon'u yapacağız. Daha sonra U-17, U-20 dünya şampiyonasını Türkiye'ye alacağız. Belki Akdeniz Oyunları'nı Türkiye'ye alacağız. Daha sonra 2020 UEFA Şampiyonası'nı Türkiye'de yapabiliriz. Neden olimpiyat olmasın?'

'Hedefimiz burada, sayın Başbakanımızın da açılışta söylediği gibi (neden kış olimpiyatlarını Erzurum'da yapmayalım)' diyen Bakan Özak, şöyle devam etti:

'Yapabilir miyiz? Yaparız. Eksiğimiz ne? Ulaşım değil, güvenlik değil, tesisler değil, konaklama. Bugün buraya geliş amacımız da sayın bakanımızdan da istirham ettik. Dedik ki siz de ilgilileri çağırın. Buradaki kayak tesislerini biz yaptık. Artık onlar da yapmayacak. Buranın artık dünyada en iyi 40 kayak merkezinden 18'incisi olduğunu daha geçen hafta bir Amerikan dergisi yazdı. Bu çok büyük bir özellik. Turizmde çok başarılıyız. Dünya geriye giderken biz yukarıya doğru gidiyoruz. Burası hem turizmle hem de spor organizasyonlarıyla çok gelişecek. Bu tesislerimiz boş kalmayacak. Çünkü olimpiyatlara gittiğimiz zaman kış sporlarında 5 sporcuyla gidiyoruz. 72 milyonda 5 sporcu. Bu bize yakışmıyor.'

 

-SAĞLIK BAKANI AKDAĞ-

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da Erzurum'daki Oyunların büyük bir başarıyla, Erzurum halkının da büyük teveccühüyle devam ettiğini belirtti. Akdağ, şunları söyledi:

'Bizler Erzurumlular, doğulular olarak çok mutluyuz. Bu işte emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bizim için Universiade bir başlangıç. Bu Oyunların kapanış töreninden itibaren biz yeni bir başlangıcın kapısını aralamış oluyoruz. Erzurum kış Oyunları, kış turizmi açısından büyük bir merkez haline geldi. Tabi ki bunun otelcilik ve turizm yatırımlarıyla süslenmesi lazım, zenginleştirilmesi lazım ki işin katma değeri iyice ortaya çıksın. Gençlerimizin iş bulması, çalışması açısından da yeni bir dönem başlamış olsun. Değerli bakanımız Faruk Nafız Özak beyefendi hemen kapanışa yakın böyle bir toplantı yapalım diye düşündü. Bugün Erzurum'a gelmemizin asıl maksadı bu. Birçok yatırımcı geldi. Bu yatırımcılarla toplantılar yapacağız. Tesislerimizi gezeceğiz. Bu meseleye bu kadar arka çıkan değerli bakanlarımıza, Erzurum halkı adına şükranlarımı arz ediyorum.'

 

-KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY-

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise 'Ülkemiz adına iftihar edebileceğimiz bir etkinliği, önce bir yatırımı, sonra da bir girişimi şükürler olsun yüz akıyla tamamlıyoruz' dedi.

Yarın kapanış törenlerinin yapılacağını anımsatan Bakan Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bu vesileyle, kalabalık bir heyetle buraya gelerek, turizm yatırımları konusunda Erzurum'da neler yapılabilir? Bunu bir masaya yatırıp, değerlendirmek ve sonuç alıcı bir noktaya varmak amacıyla geldik. Bu organizasyon hepimiz için bir övünç, kıvanç meselesi oldu. Türkiye'nin her tarafından izleyenler, teşekkürlerini ve tebriklerini bildirdiler. Şimdi bunun üzerine ne yapabiliriz. Onunla ilgili burada bir çalışma yapacağız. Bir değerlendirme toplantısı yapacağız.'

Günay, 2023'te Türkiye ekonomisini bütünüyle, ekonomik ve demokratik bütün standartlarıyla, dünyanın önde gelen 10 ülkesi arasına sokmaya çalıştıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

'Turizmde bu 2023 hedefini neredeyse yakaladık, hatta yakaladık, neredeyse değil. Turizmde gelir itibarıyla 9. sırada olduğumuz söyleniyor. Bence bu gerçek değil. Biz gelir itibarıyla 7. sırada veya 8. sıradayız. Önümüzdeki günlerde bu hesaplamaları tekrar gündeme getireceğiz. Şu anda Türkiye'ye gelen ziyaretçilerin üçte biri doğrudan doğruya Antalya'ya geliyor. Ötekiler de Anadolu'ya yayılıyor. Erzurum Universiade vesilesiyle inanılmaz bir yatırım aldı. O zaman konaklama tesisleri itibarıyla da bizim Erzurum'da daha hızlı yol almamız gerekiyor. Bu çerçevede Erzurum merkezli Doğu Anadolu'da Türkiye'de başka ne yapabiliriz bunu düşüneceğiz. Ben Erzurum'da yapılan bu yatırımın, Erzurum'da yaratılan bu heyecanın Doğu Anadolu'nun makus talihini yenmek için büyük bir başlangıç olarak inanıyorum. Allah bizi utandırmasın.'

 

Van ve Erzurum'un Doğu Anadolu'nun kaderini değiştirmenin iki önemli noktası olarak göründüğüne dikkati çeken Günay, 'Burada kış turizm potansiyeli var. Önemli bir şehir turizmi potansiyeli var. Hemen Van'da da inanılmaz bir tarih ve doğal güzellik zenginliği var. Biz bu iki merkezi Türkiye'de önümüzdeki yıllarda turizmde çekim noktaları haline getirirsek, bu merkezin çevresindeki alanlarla sanıyorum ki Türkiye, turizmden elde ettiği bereketin önemli bir kısmını doğuya taşımayı bir hayal olmaktan çıkarıp, bir gerçek olmaya kavuşturacaktır' diye konuştu.

Bu arada Bakan Günay bir gazetecinin, sanatçı Müjdat Gezen'in referandumla ilgili yorumunu hatırlatması üzerine, 'Arkadaşlar bu sorunuzu hemen geçelim ve bu toplantının, bu güzel gündemi sapmasın. Komik bile değil. Söyleyeceğim bundan ibaret' dedi.

 

-BAKANLARDAN 'MISIR' YORUMU-

Bir gazetecinin Mısır'da yaşanan olaylarla ilgili bakanların düşüncelerini sorması üzerine ise Kültür ve Turizm Bakanı Günay, 'Ben şu anda Arap toplumunda yaşanan bu devinimi, bu ayaklanmayı demokratikleşme, atılım ve saydamlaşma konusunda yeni bir dünyanın kurulması için önemli bir başlangıç olarak görüyorum. İnşallah iyi bir sona varır. Bugün dünyanın bu kadar birbirinden haberdar olduğu bir çağda, kapalı rejimlerin artık diktatörlüklerin yaşaması mümkün değil' diye konuştu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise artık bu çağda özgürlüklerin önüne duvar örülemeyeceğinin ortaya çıktığını belirterek, 'Eninde, sonunda nerede insan hürriyeti kısıtlanıyorsa, bunun başarısız kalacağı açık' dedi.

'Burada üzülerek ifade etmek istiyorum ki bütün bu meydanlara çıkan insanlara bir anlamda ilham kaynağı olan bir lidere, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve bütün bu ülkelere ilham kaynağı olan bir ülkeye, Türkiye Cumhuriyeti'ne, o ülkelerdekine benzer bir ayaklanma olacağına dair bir takım yorumlar yapanlar var veya oralara Türkiye'yi benzetenler var' diyen Bakan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bu hakikaten bir akıl tutulması. Bir mesele ancak bu kadar çarpıtılabilir. Siz gidin bugün Mısır'da, Tunus'ta, Ortardoğu'da daha doğrusu insanların mazlum hale getirildiği ülkelerde sorun sokaktaki insanlara, (size kim ilham kaynağı oldu) deyin. Size (Türkiye oldu) diyecekler. (Bize Recep Tayyip Erdoğan ilham kaynağı oldu) diyecekler. Türkiye'deki muhalefet çok ayıp ediyor gerçekten. Bu kadar benzemez bir durumu, aslında birbirinin zıddı olan bir durumu, bu şekilde yorumlamaya çalışmak saçma sapan bir şey yani."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler