Erzurum -30 derece ile dondu

Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bölgede gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 30, Ağrı'da 28, Ardahan'da 14, Kars'ta 19, Bayburt'ta 18, Erzincan ve Iğdır'da 13 derece olarak kaydedildi. Bölgede aşırı soğukların hafta sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

Erzurum -30 derece ile dondu

Öte yandan Erzurum'da çatılarda oluşan buz sarkıtlarının insan hayatını tehdit etmesi üzerine itfaiye ekiplerince oluşturulan buz kırma timi de aralıksız görev yapıyor. İtfaiye ekipleri boyları yaklaşık 2 metreyi bulan ve her biri yaklaşık 50-100 kilogram arasında olan buz sarkıtlarına yangın aracının merdivenleri ile ulaşıp kazma ve küreklerle kırıyorlar. Günde yaklaşık 2 kamyon buz kırdıklarını ve bunları kent merkezi dışına taşıdıklarını söyleyen itfaiye erleri, vatandaşlardan ev ve işyeri çatılarında

oluşan buzları Alo 110 İtfaiye'ye bildirmelerini istediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam