Ermeni vahşetinde Trabzon

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) tarafından yayınlanan görüntülerde, Ermeniler'in vahşeti bir kez daha gözler önüne seriliyor.ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, 'www.therealhistory.org' sitesinde Ermeni meselesi üzerine yen

Ermeni vahşetinde Trabzon

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) tarafından yayınlanan görüntülerde, Ermeniler'in vahşeti bir kez daha gözler önüne seriliyor.

ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, 'www.therealhistory.org' sitesinde Ermeni meselesi üzerine yeni ve içerisinde çok değerli bilgi ve görüntüleri barındıran bir belgeseli yayınlamaya başladıklarını bildirdi. Yapımcılığını Ali Polat'ın üstlendiği, yönetmenliğini Tevfik Asteroğlu ve İkmal Vamik Memedali'nin yaptığı 'Hakikatin Özü' isimli belgeselin, Bakü'de Salname Belgesel Filmleri stüdyosunda hazırlandığını belirten ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, belgeseldeki görüntülerin Rusya Foto-Film Arşivi, Gürcistan Devlet Arşivi, Rusya Savaş Tarihi Arşivi ve Azerbaycan Foto-Film Arşivi'nden alınıp derlendiğini söyledi. Belgeselde Birinci Dünya Savaşı yıllarından Sarıkamış, Trabzon, Rize, Kars, Bayburt ve Bakü'den görüntüler olduğunu kaydeden Yrd. Doç. DR. Eğilmez, "Bu bölgelerin Ermeniler tarafından nasıl yakıldıkları çok açık bir şekilde görüntülenmiş durumda. Rusya'dan günümüz parasıyla yaklaşık 15 milyon dolar yardım alan Ermeni isyancıların, bu parayla elde ettikleri günün modern silahlarıyla bu bölgelerde yaşayan masum Müslüman-Türk halkını nasıl katletdiği, ev, bağ, bahçe ve tarlaları nasıl yaktığı görüntüler eşliğinde detaylı bir şekilde gösterilmiş. Bunun yanında belgeselde Bakü açıklarındaki Türk esir kampı Nargin Adası görüntüleri de var. Yaklaşık 40 bin Türk'ün işkenceler maruz kaldığı cehennem adasıyla ilgili arşiv görüntüleri de mutlaka izlenmeli ve izletilmelidir" diye konuştu.

Hakikatin Özü belgeselinde Erzurum için ayrı bir başlık açıldığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, "1916'ya ait, Ermenilerin Erzurum'u yakıp yıktıkları görüntüler insanı dehşete düşürecek cinsten. Ermeni katillerin Erzurum'da Türkler'e yaşattıkları trajedi, bu belgeselde arşiv görüntüleri eşliğinde verilmiştir. Belgeseli izlemek isteyenler, Türkçe ve İngilizce olarak yayınladığımız www.therealhistory.org sitemizden rahatlıkla ulaşabilirler" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler