Erkeklerden kürtaj eylemi

BEYOĞLU’nda bir grup erkek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kürtajla ilgili açıklamalarını ve kürtaj yasa tasarısını protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Eylemciler, "Kürtaj haktır, Uludere cinayettir" sloganları attı. .Başbakan Erdoğan’ın kürtaj ve se

Erkeklerden kürtaj eylemi

BEYOĞLU’nda bir grup erkek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kürtajla ilgili açıklamalarını ve kürtaj yasa tasarısını protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Eylemciler, "Kürtaj haktır, Uludere cinayettir" sloganları attı. .

Başbakan Erdoğan’ın kürtaj ve sezeryan doğumla ilgili açıklamalarına bir tepki de erkeklerden geldi. Saat 14.00’da Tünel Meydanı’nda toplanan yaklaşık 50 erkek, "Kürtaj yasağı kadına şiddettir" yazılı pankart açtı. Grup, "Spermine sahip çık kadınları suçlama", "İnsanlığa değil erkekliğe ihanet et", "İş gücü değil çocuk, sermaye değil kadın" yazılı dövizler taşıyarak, Taksim Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık, "Sana ne Tayyip", "Erkekler korunun, kadınlara ahkam kesmeyin", Kürtaj haktır Uludere cinayet" şeklinde sloganlar attı.
Erkekler kürtaj için yürüdü
Foto galeri için tıklayın

DEVLET DAHA FAZLA HAMİLELİK, DAHA FAZLA NÜFUS İSTİYOR

Taksim Meydanı’nda grup adına açıklama yapan Levent Pişkin, "AKP ve destekçileri daha fazla zorunlu hamilelik, daha fazla ucuz emek gücü istiyor. Vasıfsız genç çalışanların sayısının artmasını ve emeklilik hakkını elde edenlerin sayısının azalmasını istiyor. Sömürü düzenini çocuk ve genç işçi emeği üzerinden tekrar inşa etmek istiyor. Devlet cinsiyet eşitliği istemiyor. Sistematik bir şekilde durmaksızın artan kadın cinayetleri konusunda, devlet, en küçük bir politika geliştirmiyor. Tecavüzcülerin sırtını sıvazlıyor. Yargı makamları tecavüz ve cinsel şiddet suçlarına her gün yeni bir gerekçe uyduruyor. Kürtaj yasağı, kadına yönelik erkek ve devlet şiddetidir. Bu şiddete, bu suça ortak olmuyoruz" dedi.

Eylem, açıklamanın ardından olaysız sona erdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam