Erdoğan'dan Irak için uyarı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani ile yaptığı görüşmeye ilişkin, ''Irak'taki gelişmeler pek de hayra alamet değil.Özellikle mevcut Başbakan'ın gerek kendi koalisyon ortaklarına olan davranışları, ge

Erdoğan'dan Irak için uyarı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani ile yaptığı görüşmeye ilişkin, ''Irak'taki gelişmeler pek de hayra alamet değil.

Özellikle mevcut Başbakan'ın gerek kendi koalisyon ortaklarına olan davranışları, gerek Irak'taki yapılanma içerisindeki ben merkezli, adeta şartları zorlayıcı yaklaşımları, Irak'taki gerek Şii grupları, gerek sayın Barzani'yi, gerek Irakiye grubunu ciddi manada rahatsız etmektedir.

Bunlar da bu süreci olumsuz şekilde etkilemektedir, bunun üzerinde durduk'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Katar'ın başkenti Doha'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantının ardından bir gazetecinin, ''Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani ile yaptığınız görüşmede neler ön plana çıktı, detay verebilir misiniz?'' sorusu üzerine Erdoğan, ''İnce detaya girecek halim yok, ama kısa özet olarak birinci derecede Irak gündemi oluşturdu'' dedi.

Irak'taki gelişmelerin pek de hayra alamet olmadığını kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Özellikle mevcut Başbakan'ın gerek kendi koalisyon ortaklarına olan davranışları, gerek Irak'taki yapılanma içerisindeki ben merkezli, adeta şartları zorlayıcı yaklaşımları, Irak'taki gerek Şii grupları, gerek sayın Barzani'yi, gerek Irakiye grubunu ciddi manada rahatsız etmektedir. Bunlar da bu süreci olumsuz şekilde etkilemektedir, bunun üzerinde durduk.

Diğer konu, Suriye'deki gelişmeleri değerlendirdik. Suriye ile ilgili değerlendirmemizde de yaklaşım tarzımızın örtüştüğünü gördüm. 3. önemli konu da PKK terör örgütüyle alakalı müzakeremizdi ki, orada da yaklaşım tarzımızın aynı olduğunu ve kendilerinin bu konuda özellikle rahatsız olduğunu, terör örgütünün yaklaşımlarını tasvip etmelerinin mümkün olmadığını ifade ettiler. İletişim halinde olacağız. Aynı zamanda orayla da pek çok ekonomik ikili ilişkiler var, ağırlıklı enerji, altyapı çalışmaları bazında... Bunların da devamını değerlendirdik.''

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, ''İstanbul polisi kritik bir operasyon yaptı. Bulunan 15 kilogram patlayıcıyı, terör örgütü PKK'nın, Barzani'ye tepki olarak ziyareti sırasında Irak'ın İstanbul Başkonsolosluğu yakınında kullanacağına yönelik iddialar var. Bu konudaki değerlendirmeniz nedir?'' sorusu üzerine, şunları söyledi:

''Bu, polisin başarılı bir operasyonu. Bir günlük adım değil. 20-25 gündür izlemenin neticesinde varılan bir netice. Buradaki şeylerin gücü çok çok büyük, fazla. Bundan ötürü özellikle güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Böyle bir sıkıntı meydana gelmeden bu işi neticelendirmiş oldular. Bunun ardından ne gelir bunu da yargı meydana çıkaracaktır.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam