En uzun gündüz bugün yaşanacak

Yazın ilk günü olan 21 Haziran’da Güneş aynı zamanda Dünya’ya en kuzey noktadan en dik açılarla geliyor. Kuzey Yarımküre’de yazın ilk günü olan bu gün, Güney Yarımküre’de kışın ilk günü olarak kabul ediliyor ve en uzun gece ile en kısa gündüze sahip olan

En uzun gündüz bugün yaşanacak

Yazın ilk günü olan 21 Haziran’da Güneş aynı zamanda Dünya’ya en kuzey noktadan en dik açılarla geliyor. Kuzey Yarımküre’de yazın ilk günü olan bu gün, Güney Yarımküre’de kışın ilk günü olarak kabul ediliyor ve en uzun gece ile en kısa gündüze sahip olan gün olarak ifade ediliyor. Yazın ilk günü olarak bilinen 21 Haziran'la birlikte dünyadaki bir çok insan tatil için hazırlık yapıyor.21 Haziran tatillerin başlangıcı olarak da biliniyor.

Yazın ilk günü için dünyanın birçok ülkesinde için çeşitli kutlamalar yapılıyor. Bu kutlamaların bazıları şunlar:

Yazın ilk günü İzlanda’da resmi tatil olarak kutlanıyor. Paganlar 21 Haziran’da çıkan ayı “Balayı” olarak adlandırıyorlar. Birçok ülkede yazın ilk gününe ait gecede ateş yakılıyor, şenlikler düzenleniyor. Aynı Nevruz’da yapıldığı gibi etkinlikler yapılıyor. Bazı kültürlerde yazın ilk günü, kötü ruhların dolaştığı bir gün olarak biliniyor. Kendilerini kötü ruhlardan korumak için 21 Haziran'da çeşitli kokular sürünüyorlar.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler