En Düşük Fitre 5 YTL

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2007 yılı için en düşük fitre miktarını 5 YTL olarak belirledi.Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Din İşleri Yüksek Kurulu "2007 yılı fitre miktarı"nı belirlemek için

En Düşük Fitre 5 YTL

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2007 yılı için en düşük fitre miktarını 5 YTL olarak belirledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Din İşleri Yüksek Kurulu "2007 yılı fitre miktarı"nı belirlemek için toplandı.

Kurulda yapılan müzakereler sonucu, asgari ücret, geçim standardı, gıda fiyatları gibi kriterler ile bir kişinin bir günlük asgari gıda ihtiyacı ve yıllık enflasyon oranı göz önünde bulundurularak, 2007 yılı için fitre miktarı en az 5 YTL olarak belirlendi. Müslümanlar arasında yardımlaşmayı sağlayan fitrenin Ramazan'ın başlangıcından bayram sabahına kadar ihtiyacı olanlara verilmesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam