Elçiğe saldırıda 3 kişiye gözaltı

 Canlı bombanın Yunanistan'dan Türkiye'ye İhsan A. kod ismiyle giriş yaptığı belirlendi. Şüphelinin kimlerle görüştüğü tespit edilmeye çalışılıyor. Ankara'daki şüphelilerin sorgusu başladı. İstanbul'da şüpheli bulunan bir kişi ise Ankara'ya götürülmek üze

Elçiğe saldırıda 3 kişiye gözaltı

 

Canlı bombanın Yunanistan'dan Türkiye'ye İhsan A. kod ismiyle giriş yaptığı belirlendi. Şüphelinin kimlerle görüştüğü tespit edilmeye çalışılıyor. Ankara'daki şüphelilerin sorgusu başladı. İstanbul'da şüpheli bulunan bir kişi ise Ankara'ya götürülmek üzere emniyet görevlilerince gözaltına alındı.
 
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önündeki bombalı saldırıyla ilgili Ankara'da 2, İstanbul'da da 1 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.  
 
Alınan bilgiye göre, ABD Büyükelçiliği'nde dün terör örgü tü DHKP-C militanı Ecevit Şanlı'nın gerçekleştirdiği canlı bomba eyleminin ardından alarma geçen polis, bugün Ankara'da 2 kişiyi, İstanbul'da da 1 kişiyi gözaltına aldı. İstanbul'da gözaltına alınan şüphelinin İ.A., Ankara'da gözaltı na alınanlardan birinin ise D.K. olduğu öğrenildi.   
 
Adli Tıp Kurumu, saldırganın Ecevit Şanlı olduğunu doğruladı.
 
Ankara Valiliği, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin DHKP-C terör örgütü üyesi Ecevit Şanlı olduğunun tespit edildiğini bildirdi. 
  Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne personel ve ziyaretçi girişlerinin yapıldığı kapıdan sahte kimlik kullanarak girmek isteyen ve üstünde taşıdığı bomba düzeneklerini patlatarak eylemi gerçekleştiren kişinin, DNA örneklerinin Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan moleküler genetik incelemelere göre, DHKP-C terör örgütü üyesi Ecevit Şanlı olduğunun tespit edildiği belirtildi. 
 
  Açıklamada, Şanlı'nın, 1973 doğumlu ve Ordu ili Gürgentepe nüfusuna kayıtlı olduğu, İstanbul'da ikamet ettiği tespit edilen bir kişiye ait ve düzenlenmiş sahte kimlik cüzdanı kullandığı, 1997 yılında İstanbul'da g üvenlik ve askeri tesislere lav silahıyla saldırı düzenlediği ve tutuklanarak cezaevine koyulduğu, 2003 yılında yasadışı yollardan yurt dışına kaçtığı, bazı ülkelerde DHKP-C adına faaliyetlerine de devam ettiğinin belirlendiği vurgulandı. 
 
  Ankara Kriminal Polis Müdürlüğü analizlerinde saldırıda kullanılan patlayıcı maddenin fabrikasyon TNT olduğu ve olay mahallinde tespit edilen parçalardan el bombasının da patlatıldığının analiz sonucunda anlaşıldığı belirtilen açıklamada, Şanlı'nın Ankara'da örgütsel ilişkileri ve eyleme müzahir iltisakları dahil çok yönlü araştırma ve çalışmaların Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün ilgili birimlerince aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam