Ekşi: Türkiye’de basın özgür değil

 Ekşi, ”Basın Özgürlüğü Günü” dolayısıyla Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, çok partili rejime girildiğinden beri basının bugünkü kadar ağır baskı altında olmadığını savundu.Türkiye’nin bugün ”Dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi” olarak anıldı

Ekşi: Türkiye’de basın özgür değil

 

Ekşi, ”Basın Özgürlüğü Günü” dolayısıyla Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, çok partili rejime girildiğinden beri basının bugünkü kadar ağır baskı altında olmadığını savundu.

Türkiye’nin bugün ”Dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi” olarak anıldığını öne süren Ekşi, ”Bir insanın zerre kadar fikir namusu varsa, Türkiye’de basının özgür olduğunu söylemesi mümkün değildir” dedi.

Dünyada bu konuda Türkiye’yi eleştirmeyen, kınamayan hiç bir medeni ülke, düşünce kuruluşu, hukuk otoritesi kalmadığını savunan Ekşi, ”Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı bu gerçekleri kabul etmemekle kalmadı, bu görüşlerin doğru olup olmadığını irdelemeye, incelemeye bile yanaşmadı.

Medyanın sorunlarını çözmeye zerre kadar ilgi göstermedi. Bu nedenlerle bugünkü siyasi iktidarın özgürlükçü bir ortam yaratması boş bir hayaldir” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam