Eğitimcinin intiharı şok etti

Bugün saat 05.00 sıralarında okulda ölü bulunan Yüce Okullarının Yönetim Kurulu Başkanı Kalınyazgan'ın, dün akşam saatlerinde okulda yapılan toplantının ardından eve gitmeyerek toplantı salonunda intihar ettiği belirtildi. Başına bir el ateş ederek hayatı

Eğitimcinin intiharı şok etti
Bugün saat 05.00 sıralarında okulda ölü bulunan Yüce Okullarının Yönetim Kurulu Başkanı Kalınyazgan'ın, dün akşam saatlerinde okulda yapılan toplantının ardından eve gitmeyerek toplantı salonunda intihar ettiği belirtildi.

Başına bir el ateş ederek hayatına son veren Kalınyazgan'ın, ölümünden önce ''öğretmenlerim, öğrencilerim'' başlığıyla duygusal bir not bıraktığı ve borcunun çok olduğunu yazdığı öğrenildi. Sabah saatlerinde olayı duyan bazı öğrenci velileri de okula gelerek yetkililerden bilgi almaya çalışırken, okulda eğitim ve öğretime ara verilmediği bildirildi.

İNTİHARI ŞOK ETKİSİ YARATTI
Kalınyazgan'ın intiharı şok etkisi yarattı. Borcundan dolayı intihar ettiği öne sürülen Kalınyazgan, üniversite kurmak için hazırlıklara başlamıştı. Kalınyazgan emekli bir asker ve Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın da sınıf arkadaşıydı. Ankara'daki birçok ünlü ailenin çocuklarının eğitim gördüğü Yüce Koleji, yaklaşık 25 yıldır eğitim hizmeti veriyordu.

Bu sabah 05.00 sıralarında okulda ölü bulunan Yüce Okullarının Yönetim Kurulu Başkanı Kalınyazgan'ın, dün akşam saatlerinde okulda yapılan toplantının ardından eve gitmeyerek toplantı salonunda kaldığı ve herkes ayrıldıktan sonra silahını ateşlediği belirtiliyor. Ancak yeni yatırımlar için planlar yapan özel üniversite kurmak için de fizibilite raporları hazırlatan Kalınyazgan'ın ölümü ve gerekçesi şaşkınlık yarattı.

BÜYÜKANIT ÜNİVERSİTESİ
Kalınyazgan'a ait Yüce Koleji, Türkiye'deki okullar arasında en çok şehit çocuğu okutan eğitim kurumu olarak da biliniyor. Her yıl 18 Mart Şehitler Haftasında Genelkurmay Başkanları Yüce Kolejinde okuyan şehit çocuklarını kabul ediyordu. Bu yılki törende de Kalınyazgan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ı çocuklarla birlikte ziyaret etmiş ve üniversite kuracağını açıklamıştı. Yücel Kalınyazgan, kuracağı üniversiteye okul yıllarından arkadaşı da olan Büyükanıt'ın adını vereceğini de belirtmişti.

Yüce Okulları'ndan yapılan yazılı açıklamada ise Yüce Okullarının Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Kalınyazgan'ın vefat ettiği belirtilerek, "Ülkemiz eğitimine ömrü boyunca hizmet veren değerli büyüğümüz Yücel babamız aramızdan ayrıldı. Yüce ailesinin ve eğitim dünyasının başı sağolsun" ifadesine yer verildi. Kalınyazgan Perşembe günü Ankara'da toprağa verilecek. 1940 doğumlu olan Kalınyazgan, 1959 Yılında Bursa Işıklar Askerî Lisesi'nden mezun olmuş ve Genelkurmay AR-GE Daire Başkanlığı'nda Harekât Araştırma Subayı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Bilgi İşlem program subayı olarak görev yapmıştı. Kalınyazgan Binbaşı rütbesindeyken 1978 yılında Silahlı Kuvvetlerden kendi isteği ile ayrıldı.

1600 ÖĞRENCİSİ VAR
Ankara'daki köklü eğitim kurumlarından biri olan Yüce Koleji, ilk olarak 1983 yılında küçük bir üniversite sınavına hazırlık kursu olarak faaliyete geçti. Bu kursa devam eden öğenciler üniversite giriş sınavlarında çok başarılı oldular ve öğrenci sayısı giderek arttı. Daha sonra dershane Özel Yüce Fen Lisesi oldu. 1995 yılında da ana okulundan liseye kadar eğitim veren bir özel okul haline geldi. Halen bin 600 öğrenci kapasitesine sahip okul 15 bin metrekarelik binalarında hizmet veriyor.

ÇELİK'TEN BAŞSAĞLIĞI
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Yüce Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Kalınyazgan'ın ailesini okulda ziyaret ederek başsağlığı diledi. Çelik, yarım saat süren ziyaretin ardından okuldan ayrılırken gazetecilerin ''olayın nasıl olduğuna'' ilişkin soruları üzerine, ''Olayın nasıl olduğuyla şu aşamada ilgilenmedim, ailesine de sormadım. Çünkü hepsi yıkılmış durumda. Bizim için mühim olan saygın bir insanın ve eğitimcinin vefat etmiş olması. Nasıl vefat ettiği, niçin vefat ettiği şu anda sorgulanacak olan bir şey değil. Ben başsağlığı dileğinde bulunmak ve aileye destek olmak üzere geldim'' diye konuştu.

Bir gazetecinin ''ekonomik kriz içinde olduğu söyleniyor'' sözleri üzerine Çelik, ''Ben niçin olduğunu bilmiyorum, bunu da sorgulamadık zaten. Çünkü hepsi çok harap durumda. Bu aşamada bunu sorgulamanın doğru olmadığını düşünüyorum'' dedi. Çelik, bir başka soru üzerine Kalınyazgan'ın Perşembe günü toprağa verileceğini bildirdi. Öte yandan diğer okulların sahipleri ve yöneticileri ile Kalınyazgan'ın dostları ve tanıdıklarının başsağlığı ziyaretleri sürüyor. Bu arada okulun flamaları da yarıya indirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam