Efe'nin ailesini kahreden hesap!

 Okulda düşen lavabonun boğazını kesmesi sonucu hayatını kaybeden Efe Boz’un ailesi hak arayışından vazgeçmedi ve 1.5 yıl sonra acılar dinmese de bir sonuca ulaşıldı.  Mahkeme, Efe Boz’un ölümünde Milli Eğitim Bakanlığı ve Valiliği kusurlu buldu. Aileye 2

Efe'nin ailesini kahreden hesap!

 

Okulda düşen lavabonun boğazını kesmesi sonucu hayatını kaybeden Efe Boz’un ailesi hak arayışından vazgeçmedi ve 1.5 yıl sonra acılar dinmese de bir sonuca ulaşıldı. 
 
Mahkeme, Efe Boz’un ölümünde Milli Eğitim Bakanlığı ve Valiliği kusurlu buldu. Aileye 275 bin TL tazminat ödenecek.
 
İSTANBUL Maltepe’deki Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda 12 Mayıs 2010 tarihinde 6 yaşındaki Efe Boz, ana sınıfındaki tuvaletin lavabosunun düşüp kırılması sonucu ağır yaralandı, kaldırıldığı hastanede kan kaybından yaşamını yitirdi. Boz ailesinin şikâyeti üzerine okulun 4 yöneticisi hakkında Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2 yıl hapis istemiyle dava açıldı. 
 
MEB: İRİYDİ, ZIPLAYIP KIRDI 
 
Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Valiliği hakkında İstanbul 6’ncı Bölge İdare Mahkemesi’ne başvuran Boz ailesinin avukatı Hasan Girit, aile için toplam 1 milyon 150 bin lira manevi tazminat ve 25 bin lira destekten yoksun kalma tazminatı istemiyle dava açtı. İdarenin avukatları Efe’nin yaşıtlarına göre iri olduğu, zıplarken lavabonun kırıldığı iddiasıyla davanın reddini istediler. Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırlattığı bilirkişi raporu ise tersini söyledi: “Kazaya neden olan lavabonun ana sınıfındaki çocuklara uygun sağlamlıkta ve boyutta yapılmamış olduğu, gerekli bakım ve iyileştirmenin yapılmadığı, çocuğun okulda bulunduğu sırada kontrol altında bulunmayarak, 20 dakika kendi başına ve kontrolsüz bırakıldığı...”
 
MAHKEME: İDARE KUSURLU
 
Mahkeme, idarenin itirazlarını reddederek, davacı baba Kemal Boz için 100 bin, anne Nurdan Boz için 100 bin, abla Yağmur Boz için 50 bin lira manevi tazminata hükmetti. 25 bin TL destekten yoksun kalma tazminatı istemini kabul eden mahkemenin kararında şöyle denildi: “Eğitim ve öğretim hizmetlerinin yürütülmesi şeklinde ortaya çıkan kamu hizmetinin bakım ve işletimindeki, gözetimindeki aksaklık idarenin kamu hizmetinin yürütülmesindeki kusurunu ortaya koyduğu, bu şekilde meydana gelen zararın, hizmeti yürütmekle görevli idarece tazmin edilmesi gerektiği, hukuk devleti ilkesinin vazgeçilmez bir gereğidir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler