Ediz neden öldü?

Yaklaşık 3 ay önce antrenman sonrası gittiği evinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitiren Eskişehirsporlu Ediz Bahtiyaroğlu'nun kesin ölüm nedeni belli oldu.Adli Tıp Kurumu'nda (ATK) yapılan incelemede, başarılı oyuncunun vücudunun doğal yapısından kayn

Ediz neden öldü?

Yaklaşık 3 ay önce antrenman sonrası gittiği evinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitiren Eskişehirsporlu Ediz Bahtiyaroğlu'nun kesin ölüm nedeni belli oldu.

Adli Tıp Kurumu'nda (ATK) yapılan incelemede, başarılı oyuncunun vücudunun doğal yapısından kaynaklı normal kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi. 2 sayfalık ATK raporunda, Ediz'den alınan parçalarda vücudunda herhangi bir uyuşturucu, uyutucu, alkol veya dışarıdan alınan bir maddeye rastlanmadığı tespit edildiği belirtildi. Bu arada, Ediz'in ailesinden 4 kişinin de genç yaşlarda kalp krizi geçirdiği ortaya çıktı.

Ankaraspor, Bucaspor ve Ankaragücü formaları giyen ve geride bıraktığımız sezonun devre arasında 2,5 yıllığına Eskişehirspor'a transfer olan Bosna Hersek asıllı oyuncu Ediz Bahtiyaroğlu, 4 Eylül tarihinde akşamleyin takımıyla birlikte antrenmana çıktı. Antrenmanın ardından duş alıp, yemek yiyen Ediz, arkadaşlarıyla bir süre şakalaştıktan sonra vedalaşarak tesislerden ayrıldı.

Takım arkadaşı Hürriyet ile birlikte kaldıkları Batıkent Mahallesi Aytekin Sokak'taki evine giden Ediz, geceleyin aniden fenalaştı. Arkadaşı, ambulans çağırıp durumu kulüp yetkililerine iletti. Kısa sürede gelen 112 ambulansındaki sağlık ekibi Ediz'e müdahalede bulundu. İlk incelemede kalp krizi geçirdiği belirtilen Ediz, yapılan tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Fakat Ediz'in yaşının genç ve sporcu olmasından dolayı, doktor kontrolünde olduğu için olayı, 'şüpheli ölüm' olarak değerlendirildi. Önce Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Ediz'in cesedine burada otopsiye alındı.

ÖLÜM SEBEBİ VÜCUDUNUN DOĞAL YAPISINDAN KAYNAKLI NORMAL KALP KRİZİ

Ediz'in yapılan ilk otopsisinde cesedinde her hangi bir ilaç veya madde alımıyla ilgili bulguya rastlanmadığı, genç oyuncunun kalp krizi sonucunda yaşamını yitirmiş olduğu gözlemlendi.  Ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Ediz'in vücudundan alınan et parçaları incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

ATK'da 3 aydan bu yana yapılan geniş çaplı araştırma ve inceleme sonunda genç oyuncunun kesin ölüm nedeni tespit edildi. İnceleme sonunda hazırlanan 2 sayfalık detaylı rapor, ilgili kurumlara gönderildi. ATK, söz konusu raporda, başarılı oyuncunun vücudunun doğal yapısından kaynaklı normal kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğinin belirlendiğini kaydetti.  Aynı zamanda ATK raporunda, Ediz'den alınan parçalarda vücudunda herhangi bir uyuşturucu, uyutucu, alkol veya dışarıdan alınan bir maddeye de rastlanmadığının tespit edildiği vurgulandı.

AİLESİNDEN 4 KİŞİ KALP KRİZİ NEDENİYLE ÖLMÜŞ

Bu arada, Kulüp Doktoru Komisyon Başkanı Dr. Aytekin Aydın'da, olaydan sonra yaptığı açıklamada, kalp krizi durumunun Ediz'in ailesinde genetik olduğunu, daha öncede bu aileden 4 kişinin aynı nedenle hayatını kaybettiğini belirtmişti.

ÖLMEDEN ÖNCE ARKADAŞINA HALSİZ OLDUĞUNU SÖYLEYİP, BACAKLARINA MASAJ YAPTIRMIŞ

Öte yandan, genç oyuncunun olay günü yanında bulunan kız arkadaşı E.A.'nında, emniyet güçlerine verdiği ifadesinde, genç oyuncunun son üç gündür kendisini sık sık yorgun hissettiğini söylediğini, olay günü de bacaklarının çok ağrıdığını, halsiz olduğunu belirterek, bacaklarına masaj yaptırdığını anlatmıştı. E.A, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Olay günü saat 22.00 sıralarında antrenmandan geldikten sonra kendisinin Ankara iline gideceği için birlikte tren garına giderek bilet aldık ve eve geri döndük. Eve geldikten sonra birlikte bir şeyler içtik. Bacaklarının ağrıdığını söyleyerek bacaklarına masaj yapmamı istedi. Bunun üzerine bacaklarına masaj yaptım. Daha sonra yattık. Yattıktan bir müddet sonra aniden Ediz'in hırıltılar çıkartarak fenalaştığını gördüm. Bunun üzerine 112 acil servisini aradım.112 ekipleri yaklaşık 40 dakika Ediz'e müdahale etti. Ancak tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak olay yerinde yaşamını yitirdi. Olay yerine belediye tabibi çağrıldı. Belediye Ediz'in yaşının genç ve sporcu olmasından dolayı, doktor kontrolünde olduğu için olayı, şüpheli ölüm olarak değerlendirdi. Durum savcılığa ve emniyet güçlerine bildirildi."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler