Eczacı isyanda vatandaş şokta!

Trabzon Eczacılar Odası eski Başkanı Çağlar, Hükümetin yaptığı, beceriksizlikten başka bir şey değildir. Böyle sağlık reformu olmaz olsun dedi.

Eczacı isyanda vatandaş şokta!


Türk Eczacılar Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda Trabzon Eczacılar Odası eski Başkanı Çağlar, "Hükümetin yaptığı, beceriksizlikten başka bir şey değildir. Böyle sağlık reformu olmaz olsun" dedi.

İLAÇ KRİZİ BÜYÜYOR

Vatandaşlardan ilaç alırken para alınacağının açıklanmasıyla bir anda şok yaşanması ile büyüyen kriz, eczacıyı da zora soktu. Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyet Üyesi aynı zamanda Trabzon Eczacılar Odası eski Başkanı hemşerimiz Sabih Tekin Çağlar hükümeti adeta topa tuttu, önemli sorunlara dikkati çekerek uyardı.

GÖREVİMİZİ YAPAMAZ HALE GELDİK

Çağlar, "Sağlık kurum ve kuruluşlarından alınması gereken muayene katkı paylarının eczaneler aracılığı ile tahsil edilmesinin hasta ile eczacıyı karşı karşıya getirmesine neden oluyor. Bu ve buna benzer sorunlar nedeniyle sağlık sektörü içinden çıkılmaz sorunlara gebedir. Artık eczacılar sağlık danışmanlığı görevini bile yapamaz olmuştur." dedi.

R. Sabih Tekin Çağlar'dan çarpıcı açıklamalar

Böyle sağlık reformu olmaz olsun

TRABZON- Eczacılarla SGK'nın çatışması ve ilaç alanında sorunlar olduğu biçiminde yapılan spekülasyonlara cevap veren Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyet Üyesi aynı zamanda Trabzon Eczacılar Odası eski Başkanı hemşerimiz Sabih Tekin Çağlar sert açıklamalarda bulundu.

ECZACI İLE VATANDAŞ KARŞI KARŞIYA

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun tek yanlı uygulamaları sonucunda eczanelerin hizmet bedellerinin kısmi avans olarak ödenmek istenmesi, Sağlık kurum ve kuruluşlarından alınması gereken muayene katkı paylarının eczaneler aracılığı ile tahsil edilmesinin hasta ile eczacıyı karşı karşıya getirmesine neden oluyor.

TEK TARAFLI ÇIKARILDI

İlaç sektörünün kamuya yapacağı indirimin yasa dışı yöntemle sanayicilerin baskısı sonucunda eczaneye fazladan mali yük getirmesi, Türk Eczacıları Birliği'nin kuruluş kanunu ile kendisine verilen sözleşme yapma, üyeleri adına söz söyleme hak ve yetkisinin tek taraflı biçimde Sağlık Uygulama Tebliği'nden çıkartılmış olmasıdır.

HAKSIZ KESİNTİLER

Sosyal Güvenlik Kurumu reçete onay sisteminin kesintisiz olarak ve yeterli kapasitede çalışmaması, eczanelerde onay alınması için hastaların uzun sürelerde bekletilmesi, Reçetelerde eczacı hatasından kaynaklanmayan nedenlerle kesinti yapılması, reçete kontrolleri personel eksikliği nedeniyle uzadığı için örnekleme yöntemi ile reçetelerin kontrol edilmesi ve bunun sonucunda oluşan aşırı ve haksız kesintiler yapılmaktadır.

DİYALİZ REÇETELERİ

Yedi yıldır başarı ile sürdürülen kan ürünü ve hemofili tedavisinde kullanılan faktör reçeteleri, diyaliz tedavisinde kullanılan ilaçları içeren reçeteler gibi yüksek tutarlı reçetelerin Eczacı Odaları tarafından kurulan sistem dahilinde dağıtımının Rekabet Kurumu tarafından uygun görülmemesi nedeniyle kurumlarla imzaladığımız protokollerden onayımız olmadan ve tek taraflı olarak çıkarılmasıdır. Övündükleri bu sağlık reformu olmaz olsun.

GÖREVİMİZİ YAPAMAZ DURUMDAYIZ

2004 yılında değişen İlaç Fiyatları Hakkında Sağlık Bakanlığı Tebliği ile, ilaç fiyatlarının ülkemiz gerçekliğine aykırı biçimde Euro'ya bağlanması, fiyat değişimlerinde tanınan 45 günlük geçiş süresine ilaç firmalarının uymaması karşısında hiçbir yaptırımda bulunulmaması, eczacı karlılığının kademeli olarak düşürülmesi, bunun da ötesinde karlılığı belirli ölçütlere göre yeniden değerlendirme görevi verilmiş olan Komisyon'un o günden bu yana hiç toplanmamış olmasıdır. Bunlar gibi onlarca diğer sıkıntı, bizleri temel görevimiz olan hastalara sağlık danışmanlığı hizmetini yapamaz duruma getirmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler