Ecevit'in mezarı taşınacak

2006 yılında hayatını kaybeden eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na defnedilen naşı, Çankaya'daki Ahlatlıbel bölgesinde tahsis edilecek başka bir alana nakledilecek. Ecevit'in eşi ve DSP'nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, Bülent E

Ecevit'in mezarı taşınacak

2006 yılında hayatını kaybeden eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na defnedilen naşı, Çankaya'daki Ahlatlıbel bölgesinde tahsis edilecek başka bir alana nakledilecek. Ecevit'in eşi ve DSP'nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, Bülent Ecevit'in kabrinin taşınması için Milli Savunma Bakanlığı'na müracaat etmişti. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Rahşan Ecevit'in başvurusuna olumlu cevap verdi. Rahşan Ecevit'in, Bülent Ecevit'in naaşının nakli için önümüzdeki günlerde girişimlerde bulunacağı öğrenildi.

Bülent Ecevit'in naaşının nakliyle ilgili soruları cevaplayan DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün, bu konuda Milli Savunma Bakanlığı'na yapılan müracaatın olumlu karşılandığını, Milli Savunma Bakanlığı'nın bu konuda her türlü desteği vereceğini açıkladığını anlattı. Çankaya Belediyesi ile de görüşmelerin sürdüğünü belirten Birgün, Ecevit'in naaşının Çankaya Belediyesi'nin Ahlatlıbel'deki tesislerine defnedileceğini söyledi. Mezarın Ahlatlıbel'deki mesire yerinden bağımsız bir alanda olacağını kaydeden Birgün, "Anıt düşünmüyoruz. Sade bir mezarlık olacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam