e-bilet kolaylığı başlıyor

 Yılda 24 milyon yolcu taşıyan Metro Turizm, devlet, yolcu ve otobüs firmalarının pekçok avantaja birlikte kavuşacağı e-bilet uygulaması için Maliye Bakanlığı’na başvurdu. Yılda yaklaşık 200 milyon yolcunun taşındığı ulaşım sektörü, e-bilet uygulamasıyla

e-bilet kolaylığı başlıyor

 

Yılda 24 milyon yolcu taşıyan Metro Turizm, devlet, yolcu ve otobüs firmalarının pekçok avantaja birlikte kavuşacağı e-bilet uygulaması için Maliye Bakanlığı’na başvurdu.

 

Yılda yaklaşık 200 milyon yolcunun taşındığı ulaşım sektörü, e-bilet uygulamasıyla mali disiplin altına alınırken, hazine ise yılda yaklaşık 1 milyar lira artı vergi geliri elde edecek.

 

e-bilet uygulamasıyla otobüs firmaları basılı kağıt, enerji, sarfiyat malzemeleri gibi kalemlerde tasarruf ederken, yolcular da bu tassarrufun bilet fiyatlarını aşağı çekmesiyle birlikte, daha ucuz seyahat etme imkanına kavuşacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam