Düşünüyorum o halde kurtardım!

Kurbanlık sığırların 2, koyunların ise 1 yaşında olması gerektiğini söyleyen uzmanlar, 'Düşünen, yere bakan, çevresine ilgisiz kurbanlık hayvanları almayın' dedi.16 Kasım günü başlayacak Kurban Bayramı’na sayılı gün kala, kurbanlık hayvan alımıyla ilgili

Düşünüyorum o halde kurtardım!

Kurbanlık sığırların 2, koyunların ise 1 yaşında olması gerektiğini söyleyen uzmanlar, 'Düşünen, yere bakan, çevresine ilgisiz kurbanlık hayvanları almayın' dedi.

16 Kasım günü başlayacak Kurban Bayramı’na sayılı gün kala, kurbanlık hayvan alımıyla ilgili uyarılar sürüyor. Gaziantep Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Satıl, kurbanlık olarak satın alınacak hayvanın öncelikle sağlıklı olması gerektiğini vurguladı:

“Kurbanlık seçerken düşünen, yere bakan, çevresiyle ilgisiz hayvanlardan uzak durulmalı. Bu davranışlar hayvanın sağlıklı olmadığına ilişkin işaretlerdir. Çünkü, sağlıklı hayvan başını dik tutar, elle kontrol edilmek istendiğinde tepki verir, hareketlidir. Tüyleri karışmış, kirli, ağzından ya da burnunda akıntı olan hayvanlar enfeksiyonlu ya da parazitli olduğu akla getirilmeli. Bu hayvanların kurbanlık olarak satın alınmamalı, satın alınmış ise de mutlaka bir veterinere kontrol ettirilmeli.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam