Düşen helikopter bulundu

Sağlık Bakanlığı, 112 Hava Ambulans Sistemi'ne dahil olmak üzere ilgili firmanın Polonya'dan getirdiği hava ambulansının Bolu'nun Mudurnu ve Kıbrısçık ilçeleri arasında yer alan Köroğlu Tepesi mevkiinde bulunduğunu bildirdi. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan

Düşen helikopter bulundu
Sağlık Bakanlığı, 112 Hava Ambulans Sistemi'ne dahil olmak üzere ilgili firmanın Polonya'dan getirdiği hava ambulansının Bolu'nun Mudurnu ve Kıbrısçık ilçeleri arasında yer alan Köroğlu Tepesi mevkiinde bulunduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "112 Hava Ambulans Sistemimize dahil olmak üzere ilgili firmanın Polonya'dan getirttiği bir hava ambulansının Bolu İli Mudurnu ve Kıbrısçık ilçeleri arasında yer alan Köroğlu Tepesi mevkiinde bulunduğu bilgisi Bakanlığımıza ulaşmıştır" denildi.


İlgili makamların takibiyle de elde edilen sonuçların duyurulacağı belirtilen açıklamada, ambulans helikopterli ilgili bilgi notuna yer verildi. Bilgi notunda 112 Acil Sistemi'ne dahil olacak toplam helikopter sayısının 17 olduğu belirtildi.


Bu helikopterlerin 15 ilde (Ankara ve İstanbul'da 2'şer adet) olmak üzere konuşlandırılacağı ve uygulamanın fiilen 28 Ekim 2008 tarihinde başladığı bildirildi. Şu ana kadar 4 helikopterin teslim alındığı ve sistemi dahil edildiği belirtilen açıklamada, bu helikopterlerin 2 tanesinin Ankara'da, diğerlerinin de ise İstanbul ve Erzurum'da 112 Acil Sistemi'ne hizmet verdiği kaydedildi. Teslim alma işlemleri sürdürülen 5. helikopterin ise Diyarbakır'da konuşlanacağı ifade edildi.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler