Doktora şok suçlama 2.5 dakikada taciz!

17 yaşındaki E.A., tedavi için gittiği hastanede dermatoloji doktoru O.E.’nin 20 dakika boyunca elle tacizine uğradığını iddia ederek şikâyetçi oldu.Davaya bakan bilirkişi, güvenlik kamerası kayıtlarına göre hastanın 2 dakika 37 saniye odada kaldığını tes

Doktora şok suçlama 2.5 dakikada taciz!

17 yaşındaki E.A., tedavi için gittiği hastanede dermatoloji doktoru O.E.’nin 20 dakika boyunca elle tacizine uğradığını iddia ederek şikâyetçi oldu.

Davaya bakan bilirkişi, güvenlik kamerası kayıtlarına göre hastanın 2 dakika 37 saniye odada kaldığını tespit ederek, tacizin gerçekleşmesinin imkânsız olduğunu belirtti.

İZMİR’de lise öğrencisi E.A., sivilceleri nedeniyle Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Polikliniği’ne gitti. Hastanede görevli asistan doktor O.E., genç kızın göğüs bölgesindeki giysilerini çıkarmasını istedi. İddiaya göre O.E., giysilerini çıkaran genç kızı göğüs ve bacak kısımlarını okşayarak taciz etti. Muayenenin ardından kız, doktorun yazdığı reçeteyi alarak evine gitti. 

 

TELEFONLA KAYIT YAPTI 

Eve gelen lise öğrencisi, ailesine doktorun kendisini taciz ettiğini söyledi ve bunu kanıtlamak için, doktora yeniden gitti ve yanına ses kayıt cihazı aldı. Telefonunun ses kayıt tuşuna basan E.A., 10 dakika boyunca doktor O.E. ile konuşup kendisine “Ne kadar güzelmişsin” dediğini ve kendisini öpmeye çalıştığını iddia etti. Yaşananları da telefona kaydederek, hastaneden ayrıldı. 

Daha sonra annesiyle birlikte karakola giden E.A., telefon kayıtlarını delil olarak göstererek doktordan şikâyetçi oldu. Ahlak Bürosu ekipleri tarafından ifadeye çağrılan doktor O.E. suçlamaları kabul etmedi. İncelenen telefondaki kayıtların ise çevre deki konuşmalar nedeniyle anlaşılamadığı tespit edildi. 

 

2 DAKİKA 37 SANİYE

Asliye mahkemesinde görülen davada, doktor O.E., genç kızın kendisine iftira attığını öne sürerek, hastane kayıtlarının incelenmesini talep etti. O.E., numaratör ve güvenlik kameraları kayıtlarından genç kızın odada, iddia ettiği gibi 20 dakika değil, 2 dakika 37 saniye kaldığını delillendirdi. İfadesinde suçlamaları reddeden Dr. O.E., “Odama gelen ve ilk defa gördüğüm E.A’yı muayene etmek istedim. Ancak, muayene sırasında, ‘Bacaklarıma dokunma’ diyerek tepki gösterdi. Bende, ‘Seni muayene etmeyeyim mi?’ dedim. Cevap vermeyince, muayeneyi bıraktım ve ilacını yazdıktan sonra gitmesini istedim” dedi.

Kendisine iftira atıldığını söyleyen O.E., “Beni suçlayanlara, ‘şantaj, iftira ve tuzağa düşürmek’ suçlarından dava açtım” şeklinde konuştu. Doktor tarafından elle tacize uğradığı iddia edilen E.A.’nın ailesi, dava devam ettiği için açıklama yapmayacaklarını belirtti. 

 

Kameralar incelendi, ‘İmkânsız’ denildi

16. Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunulan bilirkişi raporunda iddia edilen tacizin gerçekleşmesinin imkânsız olduğu belirtildi. Raporunda, tacize uğradığını iddia eden hastanın, 2 dakika 37 saniye içeride kaldığı görüşüne yer veren bilirkişi, hastanenin güvenlik kamerası ve numaratör kayıtları ile bunun ispatlandığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler