Doktor ölümlerinde şok!

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı 33 yaşındaki Dr. Fatih Bilge, hastanede kendisine ait odada ölü bulundu. Hastane üçüncü doktor ölümüyle sarsılırken, Dr. Bilge’nin ameliyat öncesi hastayı uyutmak için kullanılan ’propofol’ adlı

Doktor ölümlerinde şok!

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı 33 yaşındaki Dr. Fatih Bilge, hastanede kendisine ait odada ölü bulundu. Hastane üçüncü doktor ölümüyle sarsılırken, Dr. Bilge’nin ameliyat öncesi hastayı uyutmak için kullanılan ’propofol’ adlı anestezi ilacını enjekte ettiği ileri sürüldü.

 

Üç yıldır hizmet veren Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi, son 14 ay içinde genç yaşta üçüncü doktor ölümü ile sarsıldı. Anestezi ve Ranimasyon uzmanı olan Dr. Buket Tasmacıoğlu, bekar olduğu için annesi ile birlikte Erzurum’a yerleşti. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1997 yılında mezun olan 37 yaşındaki Uzman Dr. Buket Tasmacıoğlu, 6 Şubat 2010 tarihinde hastanedeki odasında ölü olarak bulundu. Ayağına narkoz enjekte ettiği öne sürülen Dr. Buket Tasmacıoğlu’nun ölüm nedeni şüpheli bulundu ve soruşturma açıldı.

 

Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinde ikinci ölüm olayı 20 Nisan 2011 tarihinde Göğüs Kalp Damar Cerrahi Servisinde meydana geldi. Araştırma görevlisi 26 yaşındaki Muhammet Fındık, gece nöbet tuttuğu odasında dinlenirken öldüğü ortaya çıktı. Gelen hastaya bakması için çağırmaya giden hemşire, bekar ve Erzurumlu olan Dr. Muhammet Fındık’ın cansız bedeniyle karşılaştı. Yüzünde mosmor olan genç doktorun kalp krizi sonucu yaşama veda ettiği tahmin ediliyor.

 

MESLEKTAŞLARI YAŞATMAK İÇİN 1.5 SAAT MÜDAHALE ETTİ

Dr. Muhammet Fındık’ın ani ölümü ile sarsılan Erzurum Bölge Araştırma Hastanesi (BEAH), iki gün sonra bir başka ölüm olayı ile gündeme geldi. Çanakkale’nin Çan İlçesinde 15 Ocak 1978’de dünyaya gelen Acil Tıp Uzmanı Dr. Fatih Bilge, gece nöbetinden çıktıktan sonra çekildiği odasında cansız bulundu.

 

Nöbeti devir almak için giden Dr. Arif Onur Eden, koltuk üzerinde yüz üstü yatan Dr. Bilge’ye müdahale etti. İlgili doktorların meslektaşlarını yaşatma çabası sonuc vermedi ve Dr. Bilge, bugün saat 09.30 sıralarında öldü.

 

AYNI İLAÇ MICHAELH JACKSON’UN ÖLÜMÜNE NEDEN OLMUŞTU

Üç yıldan beri aynı hastanede çalışan Dr. Bilge’nin daha önceleri de birkaç kez ’Propofol’ adlı anestezi ilacı kullandığını belirten meslektaşları, çevrede yine aynı ilacın kalıntılarını buldular. Koluna enjekte ettiği belirtilen Propofol’un ünlü şarkıcı Michael Jackson’un ölümüne neden olduğu iddia edilmişti.

 

HAMİLE EŞİNDEN GÖZYAŞI

Olayın duyulmasının ardından hastaneye gelen Dr. Fatih Bilge’nin pratisyen doktor olan eşi, gözyaşlarını tutamadı. Üç aylık hamile olduğu belirtilen Dr. Bilge’nin eşini doktorlar ve hemşireler teselli etmeye çalışırken, Cumhuriyet Savcılığı çok yönlü olarak soruşturmaya başladı.

 

PROPOFOL NEDİR?

Propofol’un etkisi Ameliyat öncesi hastanın uyutulması için kullanılan ’Propofol’ isimli ilaç, yaygın olarak kullanılıyor. Doktorlar, "Bu ilaçla uyutulan hastalar, kendilerini çok rahat hissediyorlar. Son derece güvenilir bir madde. Bu ilaca bağımlı olanlar ise sadece anestezi uzmanları ve anestezi hemşireleri olarak biliniyor. Bazılarının uykusuzluk sorununu çözmek için propofolu kullandıkları söyleniyor. Bu maddeye bağımlı insanların, uzman gözetiminde kullanması gerekir. Aksi halde kısa sürede ölürler" dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam