Diyarbakırlı Esnaf :''PKK'lı değiliz''

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Samsunlu Teğmen Ahmet Altunoğlu'nun dün toprağa verilmesinin ardından Samsun'da bir grup vatandaşın Diyarbakır adını taşıyan lokantalara saldırma girişimini engelleyen polis, şehirde ted

Diyarbakırlı Esnaf :''PKK'lı değiliz''

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Samsunlu Teğmen Ahmet Altunoğlu'nun dün toprağa verilmesinin ardından Samsun'da bir grup vatandaşın Diyarbakır adını taşıyan lokantalara saldırma girişimini engelleyen polis, şehirde tedbirleri artırdı.
 

Saldırıyı polisin önlediği Temel Diyarbakır Ocakbaşı adlı lokantanın sahibi genç, kendilerinin terörden kaçtığını, babasının köy korucu olup memleketlerinde teröristlerle çatıştığını ve PKK'lı olmadıklarını söyledi Ahmet Türk'e Samsun Adliyesi önünde yapılan yumruklu saldırının ardından, Ladik ilçesinde devriye görevi yapan polis otosuna uzun namlulu silahlarla yapılan hain saldırıda 2 polisin şehit olması, ardından Hakkari'de 5 aylık asker Selman Özay'ın şehit edilmesi ve son olarak da Diyarbakır'da jandarma karakoluna düzenlenen silahlı saldırıda Samsunlu Teğmen Ahmet Altunoğlu'nun (29) şehit edilip dün toprağa verilmesi kentte tansiyonu yükseltti. Samsun polisi 31 doğu kökenli vatandaşın işyerinde 160 polismemuruyla 24 saat nöbet tutarken, dün akşam Diyarbakır adını taşıyan lokantalara bir grup vatandaşın saldırı düzenlemesi girişimini polis engelledi. İşyerine Türk bayrağı asarak şehit ailelerinin acısını paylaştıklarını belirten Diyarbakırlı esnaflar, kendilerine "PKK'lı" gibi bakılmasına üzüldüklerini söyledi. Temel Diyarbakır Ocakbaşı adlı lokantanın sahibi İsmail Temel (33), terörden kaçarak 15 yıl önce Samsun'a yerleştiklerini belirterek, "Biz artık Samsunlu ve Karadenizli olduk. Her Kürt kökenli PKK'lıolamaz.

Doğulu olmamız teröre destek veriyoruz anlamına gelmez. Benim babam 70 yaşında ve Diyarbakır'da koruculuk yapıyor. Teröristlerle çatışıyor. Bizim köyümüzde 3 terörist öldürüldü. Bizlere tepki gösterip küfür etmelerine bir şey demiyorum. Ancak PKK'lı demeleri zorumuza gidiyor. Şehitler bizim şehidimiz. Vatan bizim vatanımız. Bölücülüğe karşıyız" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler