Diyanet'ten imamlara ilginç öneri!

Diyanet, cemaati camilere çekmek ve kaynaşmak için din adamlarına önerilerde bulundu. Müftü, müezzin ve imamların, cemaatle balığa çıkması ve kayak yapması da öneriler arasında yer aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı, cemaati camilere çekmek ve halkla kaynaşm

Diyanet'ten imamlara ilginç öneri!

Diyanet, cemaati camilere çekmek ve kaynaşmak için din adamlarına önerilerde bulundu. Müftü, müezzin ve imamların, cemaatle balığa çıkması ve kayak yapması da öneriler arasında yer aldı.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı, cemaati camilere çekmek ve halkla kaynaşmak için, din adamlarına ilginç önerilerde bulundu. Gazeteport'un haberine göre din görevlisinin yerel şartlar ile camileri çekip çevirmesi, halkla buluşmak için kurslar açılması, cemaatle balığa çıkılması, kayak yapılması, asker uğurlama ve düğünlere katkı sağlanması istendi.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan "Diyanet" dergisinin son sayısında, "Boş zamanlarla değer eğitimi" adlı makaleye yer verildi. Vatandaşın cami ve din görevlisiyle temasının, sünnet, nikah ve cenaze törenleriyle sınırlı kaldığına dikkat çekildi.

 

DOĞA YÜRÜYÜŞÜ, PİLAV GÜNÜ

 

Müftü, imam,müezzin gibi din görevlilerinin etkinlikler düzenlemesi istendi ve ''Bilimsel toplantılar yapılabilir, hadis, ilmihal, tefsir gibi dersler verilebilir, tarihi, turistik mekanlara, umreye geziler düzenlenebilir'' denildi. Bilgi ve kültür, ezan, hutbe okuma, hutbe yazma, kırk hadis ezberleme, kompozisyon, şiir yarışmaları da önerildi. Film gösterimi, musiki konseri, şiir dinletisi, tiyatro oyunu, ebru, fotoğraf, hat, kültürel obje, minyatür, resim kursları açılmasının da faydalı olacağı vurgulandı.

 

Sporun da önemine değinilerek ''Turnuvalar düzenlemek, yerel tabii imkanlardan yararlanıp, balık tutma, bisiklet, doğa yürüyüşü, izcilik, kayak yapılabilir'' denildi. Cami, kurs, öğrenci yurdu, sağlık ocağı yapımı için kampanyalar ile aşure ikramı, hıdırellez eğlenceleri, mezuniyet törenleri, piknik, pilav günü gibi etkinliklerin de, cemaat ile kaynaşmayı sağlayacağı kaydedildi.

Ağaç dikimi, çöp toplama, ilaç toplama, kan bağışı, kullanılmış kağıt ve pil toplama, sünnet, asker uğurlama, düğün, hacı uğurlama, karşılama, kermes, müzayede, asker, cenaze evi, cezaevi, esnaf, gazi ziyaretleri gibi etkinliklerin de yararlı olacağı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler