''Diyanet Kilise Değildir''

 Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Alevilik Müslümanlığın bir parçası mı?” tartışmalarına dikkat çekerek, Diyanet’in kilise gibi dini kutsal bir otoritesi olmadığını, hiçbir kişi ve toplumu dinin dışına itme hakkının da bulunmadığını belirtti. “Kendi

''Diyanet Kilise Değildir''

 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Alevilik Müslümanlığın bir parçası mı?” tartışmalarına dikkat çekerek, Diyanet’in kilise gibi dini kutsal bir otoritesi olmadığını, hiçbir kişi ve toplumu dinin dışına itme hakkının da bulunmadığını belirtti. “Kendisini İslam’ın içinde görerek inancını yaşamak isteyen herkes muhteremdir” diyen Görmez, “İslam’ın herhangi bir inanç grubunun, dinin doğuşundan 14 asır sonra yeni bir teolojik statü araması doğru değildir. Bu teolojik statüyü de Diyanet üzerinden aramak doğru değildir” dedi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, verdiği iftar yemeğinde Alevilik tartışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

‘TOPLUMSAL SORUN YOKTUR’

Alevi sorunu olarak gündeme gelen konuların Sünnilerle Alevilerin aralarında yaşadıkları ya da yaşamakta oldukları toplumsal bir sorun olmadığını vurgulayan Görmez, “Tarih boyunca bir ve birlikte yaşamış olan ve gündelik hayatlarında herhangi bir çatışmanın yaşanmadığı toplum kesimleri, modernleşme ile birlikte toplumun bir forma göre düzenlenmesinden kaynaklı uygulamalar sonucunda tepeden inmeci bir yaklaşımla, tüm inanç gruplarını yok sayarak hareket etmesinden kaynaklı olduğu, bir durum tespiti olarak ortaya konmalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam