Dışişlerinden Yunus açıklaması

Dışişleri Bakanlığı ve Kriz Masası Sözcüsü Selçuk Ünal, Libya'daki halk ayaklanmasında öldürülen Trabzonlu Yunus Emre Çelik'in cenazesinin getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Bakanlık'ta basın toplantısı düzenleyen Ünal, cenazenin Türkiye'ye

Dışişlerinden Yunus açıklaması

Dışişleri Bakanlığı ve Kriz Masası Sözcüsü Selçuk Ünal, Libya'daki halk ayaklanmasında öldürülen Trabzonlu Yunus Emre Çelik'in cenazesinin getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Bakanlık'ta basın toplantısı düzenleyen Ünal, cenazenin Türkiye'ye getirilmesi için çalıştıklarını ve bir gelişme olduğunda bunu öncelikle ailesiyle paylaşacaklarını belirtti.

Ünal, "Bir cenazeyi herhangi bir ülkeden çıkarmak için o ülke makamları nezdinde yapılması gereken işlemler var. Büyükelçiliğimiz bunun üzerine çalışıyor." dedi.

Kriz Masası Sözcüsü Ünal ayrıca, Libya'ya giden feribotlara eskortluk için 2 firkateynin yola çıkarıldığını, bunlardan bir tanesinin feribotlarla birlikte geri döndüğünü hatırlatarak, 3 firkateynin daha sevk için hazırlandığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler