Dink'i anma töreninde olay

 Şişli'de toplanan binlerce kişi, suikast sonucu öldürülen gazeteci Hrant Dink'i ölümünün 6. yıldönümünde Agos gazetesine yürüdü. Agos Gazetesi önünde 19 Ocak 2007 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren gazeteci Hrant Dink'i anma tören

Dink'i anma töreninde olay

 

Şişli'de toplanan binlerce kişi, suikast sonucu öldürülen gazeteci Hrant Dink'i ölümünün 6. yıldönümünde Agos gazetesine yürüdü.
 
Agos Gazetesi önünde 19 Ocak 2007 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren gazeteci Hrant Dink'i anma töreni saat 13.30'da Şişli Cevahir Alışveriş Merkezi'nin önünde kalabalığın toplanması ile başladı. 
 
Katılımın oldukça yoğun olduğu anma töreninde kalabalık, Agos Gazetesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında sık sık "Biz bitti demeden bu dava bitmez","Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeni'yiz" sloganları atıldı. Grup, Agos Gazetesi'ne doğru yürüyüşe geçtiği esnada Beşiktaş'ın Çarşı Grubu da yürüyüşe destek verdi. Beşiktaşlı grup, "Ahparig Hrant Dink", "Başımız sağolsun" yazılı pankart açtı.
 
DİNK'İN VURULDUĞU YERDE MUMLAR VE KARANFİLLER
 
Yürüyüş esnasında en önde 2 pankart açıldı. "Buradayız ahparig", "Hepimiz Hrantız hepimiz Ermeniyiz" yazılı pankartın arkasında yürüyen grubun en önünde Hrant Dink'in eşi Rakel Dink yer aldı. Rakel Dink'le birlikte "cumartesi anneleri" olarak bilinen kayıp yakınları da yürüdü. Yürüyüşe BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de katıldı. Şişli Camii'nden başlayan yürüyüş yaklaşık bir saat sürdü. 
 
Agos gazetesinin önüne gelindiğinde kalabalık daha da arttı. Agos gazetesinin önünde Hrant Dink'in öldürüldüğü yerde mumlar yakıldı, karanfiller bırakıldı. Agos Gazetesi'nin camından "Biz bitti demeden bu dava bitmez" yazılı üzerinde Hrant Dink'in fotoğrafınınn bulunduğu pankart açıldı.
 
KALABALIK DAĞILIRKEN OLAY ÇIKTI
 
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink anmak için toplanan kalabalık dağılırken olay çıktı. Kalabalık içinde bir grup ile polis arasında arbede yaşandı. Polis, gruba biber gazıyla müdahale etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler