Devlet artık daha sıkı koruyacak

Aile içi şiddeti sonlandırmak için hazırlanan 'Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına Dair Kanun Tasarısı' imzaya açıldı. 8 Mart'tan önce yasalaşması planlanan tasarıda neler var?Aile içi şiddeti sonlandırmak için hazırlanan yasa tasarısının det

Devlet artık daha sıkı koruyacak

Aile içi şiddeti sonlandırmak için hazırlanan 'Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına Dair Kanun Tasarısı' imzaya açıldı. 8 Mart'tan önce yasalaşması planlanan tasarıda neler var?

Aile içi şiddeti sonlandırmak için hazırlanan yasa tasarısının detayları belli oldu. Şiddet uygulayanların müşterek konuttan uzaklaştırılması, mağdur kişiye yeni iş imkanı sunulması ve gerekli durumlarda geçici koruma verilmesi gibi yenilikler getiren tasarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nden önce yasalaştırılması planlanıyor.

Aile içi şiddeti sonlandırmak için hazırlanan 'Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına Dair Kanun Tasarısı' imzaya açıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe yetiştirilmesi planlanan tasarıya göre, şiddet uygulayan bireyler, müşterek evden uzaklaştırılmakla kalmayacak, görevi gereği silah taşıyanlar bile silahlarını ilgili birime teslim etmekle yükümlü tutulacak.

İşte Meclis'e gönderilecek tasarıdan öne çıkan hükümler:

* Kadına veya aile bireylerine şiddet uygulayan veya uygulama ihtimali bulunan kişiler, müşterek konuttan derhal uzaklaştırılacak. Müşterek konut da, korunan bireye tahsis edilecek.

* Devlet, mağdur kişiye ve beraberindeki çocuklara uygun barınma yeri sağlamakla yükümlü kılınıyor.

* Yasaklı kişi, korunan bireylere, konuta, okul, işyeri ve bulundukları sair yerlere yaklaşamayacak ve korunan bireyin eşyalarına zarar veremeyecek.

* Korunan birey, telefonla bile rahatsız edilemeyecek.

* Devlet, şiddete maruz kalan kadına ve aile bireylerine geçici maddi yardımda bulunacak. İşyeri veya iş alanının değiştirilmesini sağlayacak.

* Eğer hayati tehlike varsa, kişinin talepte bulunması veya resen geçici koruma uygulanacak.

SİLAHLARA EL KONULACAK

* Şiddet uygulayan kişinin bulundurulması ve taşınmasına kanunen izin verilse bile silahları kolluğa teslim edilecek.

* Üstelik, silah taşıması zorunlu olan bir kamu görevi yapsa bile (Asker-Polis) silahı teslim etmesi zorunlu olacak.

* Önleyici tedbir kararı verilen kişi, aykırı hareket ederse, 3 gün ile 3 ay arasında zorlama hapsine tabi tutulacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam