Dev uçak şaha kalktı

 Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali bugün ilginç görüntüye sahne oldu. Adriyatik Havayolları’na ait uçak hurdaya ayrıldıktan sonra satın alan firma tarafından parçalanmak için Genel Havacılık Apronu’na çekildi. Bu sabah söküm işlemleri başlanan

Dev uçak şaha kalktı

 

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali bugün ilginç görüntüye sahne oldu. Adriyatik Havayolları’na ait uçak hurdaya ayrıldıktan sonra satın alan firma tarafından parçalanmak için Genel Havacılık Apronu’na çekildi. Bu sabah söküm işlemleri başlanan MD-83 tipi uçakta işçiler önce uçağın içindeki koltukları sökmeye başladı. Ancak söküme önden başlayan işçiler, söktükleri koltukları arka tarafa yığınca uçağın dengesi bozuldu ve tüm yük arka tarafa geçti. Bu sırada uçağın burnu havaya kalktı. Uçağın ön kısmı yaklaşık 10 metre yükseldi.

 

Uçağın içindeki işçiler uçağın burnunun kalktığını görünce kısa süre panik yaşadılar. Daha sonra uçağın ön tekerine bağlanan ip ve fork-lift yardımıyla normal döndürüldü.

 

Devlet Hava Meydanları işletmesi yetkilileri uçağın burunun havaya kalktığını görünce

olay yerine geldi.  Ancak olayın hatalı sökümden olduğunu anlayınca gerekli talimatları verip ayrıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam