Deriner barajında su tutulacak

1998 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in temelini attığı 249 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek, dünyanın üçüncü yüksek barajı olan Deriner Barajı'nda, 24 Şubat Cuma günü su tutulmaya başlanacak.Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel

Deriner barajında su tutulacak

1998 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in temelini attığı 249 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek, dünyanın üçüncü yüksek barajı olan Deriner Barajı'nda, 24 Şubat Cuma günü su tutulmaya başlanacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Deriner Barajı'nda incelemelerde bulunduktan sonra programa göre saat 10.30'da açılışı gerçekleştirecek.

Eroğlu aynı gün saat 13.00'te Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde yapılacak olan AK Parti İl Kadın Kolları Kongresi'ne katıldıktan sonra Artvin Valisi Necmettin Kalkan'ı makamında ziyaret edecek.

Çoruh Nehri üzerindeki ilk kilit baraj olan Deriner Barajı, çift eğrilikli beton kemer barajlar arasında Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü büyük barajı olacak. Bin 969 hektometre küp su toplanacak olan barajda, yılda 2 milyar 300 milyon KWH elektrik enerjisi üretilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam