Depremzedelere fatura şoku!

Van'da deprem sonrası çadır ve konteynerde kalan depremzedelerin elektrik parasını AFAD ödüyor. Evlerde de elektriğin ücretsiz olduğunu zanneden bazı vatandaşlar, gelen 300 ile 2 bin lira arasındaki faturalarla şoke oldu. EDAŞ yetkilileri, elektrik fatura

Depremzedelere fatura şoku!

Van'da deprem sonrası çadır ve konteynerde kalan depremzedelerin elektrik parasını AFAD ödüyor. Evlerde de elektriğin ücretsiz olduğunu zanneden bazı vatandaşlar, gelen 300 ile 2 bin lira arasındaki faturalarla şoke oldu. EDAŞ yetkilileri, elektrik faturalarının ödenmesi gerektiğini, en fazla 8 taksit  yapılabileceğini açıkladı.

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüklerindeki iki depremin ardından kurulan çadır ve konteyner kentlere Van Gölü EDAŞ tarafından verilen elektriği depremzedelerin ücretsiz kullanmaları sağlandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremzedelerin kullandığı elektrik için EDAŞ'a her gün bir milyon TL ödüyor.

Evleri sağlam olan ve kendi imkanlarıyla evlerinin önüne çadır kuran vatandaşlar ise ücretsiz olduğunu düşündükleri elektriği kullanmaya devam etti. Çadırda kullandıkları elektriği kendi sayaçları üzerinden çeken vatandaşlar, bu nedeniyle yüklü elektrik faturaları ile karşı karşıya kaldı.

Bazı vatandaşlar, evlerinde aylarca oturmamasına rağmen yüklü gelen faturaya isyan ederken, bazı vatandaşlar da ısınma amaçlı kullandığı elektrik için kesilen 2 bin TL'lik faturayı görünce şoke oldu. Elektrik faturalarını alan depremzede, itiraz için Van Gölü EDAŞ'a başvurdu. Ancak sorun çözülemedi. Depremzedeler şimdi kabarık gelen faturaları nasıl ödeyeceklerini düşünüyor.

TEK ÇARE 8 TAKSİT

Vangölü EDAŞ İl Müdürü Zafer Türüt, kabarık gelen faturaların ödenmesinin zorunlu olduğunu söyledi. Yanlış bir anlama yüzünden evinde kalanlar ve evlerinden kendi çadırlarına elektrik çekenlerin aşırı derecede elektrik tükettiğine dikkat çeken Türüt, "Elektriğin ücretsiz olduğunu düşünen vatandaş yoğun şekilde ısıtıcı kullanmış.

Bu elektrik sayaç tarafından okundu. Biz sadece konteyner kent ve çadır kentlerde elektriğin ücretsiz olduğunu açıklamıştık. Maalesef vatandaş bu faturadaki parayı ödemek zorunda. Bizim yapacağımız tek şey faturaları 8 taksite bölmek." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler