Depremzedeler Van'a dönüyor!

  Van’da, 23 Ekim'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremden sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın başlattığı proje kapsamında Türkiye'nin muhtelif şehirlerinde barındırılan depremzedeler, Van'a dönmeye başladı. İzmir'in Foça ilçesinde konuşlu

Depremzedeler Van'a dönüyor!

 

 Van’da, 23 Ekim'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremden sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın başlattığı proje kapsamında Türkiye'nin muhtelif şehirlerinde barındırılan depremzedeler, Van'a dönmeye başladı. 

İzmir'in Foça ilçesinde konuşlu su sporları merkezinde 6 aydır konuk edilen depremzede aileler, Foça İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Erkan Atik tarafından uğurlandı. Vanlı aileler, bir yandan doğup büyüdükleri memleketlerine yeniden kavuşmanın heyecanını diğer yandan kendilerine en zor günlerinde kucak açıp destek olan Foça ilçesinden ayrılmanın burukluğunu bir arada yaşayınca veda sırasında sevinç ve üzüntü gözyaşları birbirine karıştı. Foça’da kaldıkları süre zarfında hiçbir sıkıntı çekmediklerini, kendi memleketlerinde kendi evlerindeymiş gibi rahat ve huzurlu bir şekilde yaşadıklarını ve Foça halkının kendilerine her konuda destek olduğunu belirten Vanlı bir depremzede, “Cenab-ı Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Yaşadığımız felaket sonrasında bize sahip çıkan devletimize, kasabalarında bizlere kucak açan Foça halkına, konakladığımız tesiste bizlerin rahat etmesi için adeta çırpınan Su Sporları Merkezi yönetici ve personeline ne kadar teşekkür etsek az. Allah ne bizlere ne de yeryüzünde yaşayan tüm insanlığa böyle felaketleri bir daha yaşatmasın” dedi.

Foça Su Sporları Merkezinde 102 kişiyi kış boyunca misafir ettiklerini belirten Foça İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Erkan Atik de, “Mevsimsel şartların normale dönmesiyle misafirlerimiz kendi istekleri doğrultusunda memleketlerine dönmeye başladılar” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler