Deprem uzmanından kötü haber!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Muş’ta bugün meydana gelen depremlerin ardından büyük deprem gelmese bile depremlerin en az 7 gün sürmesinin beklendiğini belirtti.Prof. Dr. Ercan, yaptığı yazılı açıklamada, Muş’un Bulanık ilçesinde meydana gele

Deprem uzmanından kötü haber!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Muş’ta bugün meydana gelen depremlerin ardından büyük deprem gelmese bile depremlerin en az 7 gün sürmesinin beklendiğini belirtti.

Prof. Dr. Ercan, yaptığı yazılı açıklamada, Muş’un Bulanık ilçesinde meydana gelen depremlere işaret ederek, Bulanık’ın, Kuzey Anadolu Kırığı’nın Karlıova ile Van Gölü arasındaki uzantıda yer aldığını, deprem üreten Bulanık Kırığı’nın, Murat Irmağı-Karasu Kavşağı ile Bulanık Gölü arasında 20 kilometre boylu olduğunu ve geçmişte de depremler ürettiğini kaydetti.

"Muş’ta bugün meydana gelen depremlerin ardından büyük deprem gelmese bile depremlerin en az 7 gün sürmesi beklenmektedir" ifadesine yer veren Ercan, bugünkü depremlerin tümünün Bulanık Gölü’nün güney kıyısında olduğunu, kırık boyuna bakıldığında 6.4’ten daha büyük bir deprem üretme olasılığının az olduğunun görüldüğünü dile getirdi.

Bölgenin, uzun zamandır büyük deprem üretemediğini de belirten Ercan, Muş’ta son olan büyük depremin 1966’daki Varto depremi olduğunu kaydetti.

Ercan, Muş’ta meydana gelen depremlerin, 6.2-6.4 büyüklüğünde olacak bir depremin doğum sancıları olup olmadığının da bilinmediğini dile getirerek, "Ancak, bu olasılık göz ardı edilmemelidir. Muş ilinin yer-yapı-deprem davranış özelliklerine bakıldığında, bu bölgede göçmeler 5.7 büyüklüğünden sonra başlamaktadır. Valilikçe, Muş başta olmak üzere, köy, bucak, ayrıca mezralarda 7.2 büyüklüğüne dayanamayacak konutların belirlenerek, yerine dayanıklı konutların yapılması, çadır, ölü torbası, yiyecek biriktirmekten daha gerçekçi olacaktır" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam