Denizli'de Bir Garip Kemirgen

Giresun Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Derviş Kara, basında garip hayvan olarak yer alan kemirgen hayvanın Arap Tavşanı olduğunu söyledi.Kara, yaptığı açıklamada, bugün yazılı ve görsel medyada Denizli'de garip olarak nitelendirilen bir kemirgenin habe

Denizli'de Bir Garip Kemirgen

Giresun Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Derviş Kara, basında garip hayvan olarak yer alan kemirgen hayvanın Arap Tavşanı olduğunu söyledi.

Kara, yaptığı açıklamada, bugün yazılı ve görsel medyada Denizli'de garip olarak nitelendirilen bir kemirgenin haberlerinin yer aldığını hatırlattı. Haberlerde garip olarak nitelendirilen kemirgenin Arap Tavşanı olduğunu ifade eden Kara, bu hayvanların Türkiye'de yaygın olduğunu ve üç türü bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de arap tavşanlarının nesillerinin tükenme noktasına geldiğine dikkat çeken Kara, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da daha yoğun olmakla birlikte Orta Anadolu'da da yaşadığı bilinen bir tür olan 'A. williamsi A. elater' genellikle Iğdır ve Kars dolaylarında, 'A. euphratica' Urfa civarında yaşıyor.

Yaşam alanları bozkırlardır. Gececil bir kemirgen türüdür. Kanguru gibi zıplayarak yol alır. Yaşadığı yerlerde kalabalık koloniler kurar. Herhangi bir tehlike ile karşılaştığında hızlı manevralarla yuvasına girip yuva ağzını hemen kapatır. 'Jerboa' olarak da bilinir. Arap ülkelerinde özellikle Suriye'de avlanılıp yenilir. Ülkemizde tarım nedeniyle hızla sayıları azalmıştır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam