Dayakçı vekilin eşi de şikâyetçi

 Van’da hastanede görevli doktora şiddet uygulayan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer’in öğretmen eşi Emine Üçer, “Doktordan şikâyetçiyim. Acilde bizi 30 dakika beklettiler. Muayene dahi yapmadı” diye konuştu. Doktor hakkında suç duyurusunda bulunacağını bel

Dayakçı vekilin eşi de şikâyetçi

 

Van’da hastanede görevli doktora şiddet uygulayan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer’in öğretmen eşi Emine Üçer, “Doktordan şikâyetçiyim. Acilde bizi 30 dakika beklettiler. Muayene dahi yapmadı” diye konuştu. Doktor hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirten Üçer, “Kim olsa eşim gibi davranırdı” dedi...

 

VAN Bölge Eğitimve Araştırma Hastanesi’nde 3 yaşındaki kızı Nüda ve eşiyle ilgilenmediği gerekçesiyle Dr. Oğuz Eroğlu’nu darp eden BDP VanMilletvekili Özdal Üçer’e yönelik eleştirileri haksız bulan Emine Üçer, acilde doktorların kendilerini muayene etmediğini, küçük kızı ve kendisinin iç kanama tehlikesi karşında çok korktuklarını söyledi. Eşinin, esnada doktorun diklenerek üzerine yürümesi üzerine böyle bir tepki verdiğini ifade eden Emine Üçer, ilgisizlik nedeniyle doktor hakkında suç duyurusunda bulunacağını kaydetti. 

 

Okula giderken geçirdikleri kazada, aracın 3-4 takla attığını, ambulansta kendisine boyunluk takıldığını anlatan Emine Üçer, hastane aciline gittiklerinde kızının bir sedyeye yatırıldığını, kendisinin ise ayakta bekletildiğini,muayene edip röntgen çekmek yerine görevlilerin sürekli gelip kimlik sorduğunu söyledi. 

 

‘30 DAKİKA BEKLEDİK’

 

“Bir görevliye kızımın karnının ağrıdığını, bu nedenle bağırarak ağladığını ve ağrıyan boynumda kesik olduğunu söylediğimhalde 30 dakika boyunca ne beni ne de kızımımuayene eden olmadı” diyen Üçer, şöyle devametti: “Tam30 dakika bizimuayene eden olmadı. En çok kızımın iç kanama geçirmesinden korktum. Ama filmbile çekmediler. Bizi muayene etmek yerine kimlik sordular. Sonra bir doktor geldi ve ‘Kimliğinizi verin, kayıt yaptıracağız’ dedi. Ben de ‘Kimliğimiz zaten sizde’ dedim.” Ayakta durmakta zorlandığını ve bir arkadaşının ısrarıyla kendisine de bir sedye verildiğini dile getiren Emine Üçer, “Arkadaşım‘İç kanama geçiriyor olabilirler, bir şey yapmanız gerekmiyormu?’ diye sordu. Görevliler ‘Tamam’ dediler ve yine hiçmuayene etmeden damar yolu açıp gittiler. Oysa iç kanama geçiriyor olabilirdik ya da kaburgalarımızda kırık olabilirdi. Film bile çekmediler” dedi. 

 

‘EŞİMİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ’

 

Eşinin yolda pert olmuş aracı gördüğü için çok korkarak hastaneye geldiğini, ilgilenilmediğini öğrenince de sinirlendiğini kaydeden Üçer, sonrasında yaşananları şöyle anlattı: “Eşime telefonda ağlayarak bizimle ilgilenmediklerini söylemiştim. Hastaneye geldiğinde ‘Ne yaptılar, filmfalan çektilermi?’ dedi, ‘Yok’ dedik. O esnada doktor bey geldi, bize ‘Kayıtlarınız yapıldı mı, kimlikleriniz?’ dedi. Eşimde ‘Ne kimliği, filmçektinizmi?’ dedi. Bunun üzerine doktor eşimin üzerine diklenerek yürüdü ve ‘Sen kimsin?” dedi. Eşim kendini tanıttı. Doktor yine ‘Kayıtlarını yapın, filmçekilecek’ dedi. Sonra da olanlar oldu." 

 

‘Suç duyurusunda bulunacağım’

 

OLAYIN ardından filmlerinin çekildiğini ancak müşahede altında bile tutulmayıp hemen eve gönderildiklerini belirten Emine Üçer, Sağlık Bakanlığı’nın Alo 184 hattını arayarak ilgisizlik nedeniyle doktordan şikâyetçi olduğunu, savcılığa da suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Eşinin şiddet yanlısı olmadığını, normalde çok sabırlı bir insan olduğunu belirten Üçer, “Eşimin o andaki psikolojisini anlamak gerekir. Araba takla atmış, kaburgalarımız kırılmış, iç kanama geçiriyor olabilirdik. Ama bizi muayene dahi etmediler. Belki ben olsam ben de aynı şeyi yapardım. Bizi anlayabilmeleri için herhalde benzer bir olayın başlarına gelmesi gerekir. Doktor ‘Ayrım yapmadım’ diyor ama ben inanmıyorum” dedi

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam