Dayakçı kocalar yandı

 Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  Kadına ve çocuklarına şiddet uygulayan 'dayakçı kocalara' Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair çıkan kanunla ağır ceza

Dayakçı kocalar yandı

 

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 
 
Kadına ve çocuklarına şiddet uygulayan 'dayakçı kocalara' Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair çıkan kanunla ağır cezalar geliyor. Şiddet uygulayan veya uygulama ihtimali bulunan kişiler evinden ya da bulunduğu yerden uzaklaştırılacak. Hakkındaki tedbir kararına uymayanlara ise hapis cezası geliyor.
 
Kadınların can güvenliğini korumayı esas alan kanun hükümlerine göre verilen tedbir kararlarının uygulanmasında hakim kararı ile teknik araç ve yöntemler kullanılabilecek. Ancak, busuretle, kişilerin ses ve görüntüleri dinlenemeyecek ve kayda alınamayacak. Kanun kapsamında kadınlara yönelik cinsiyete dayalı şiddeti önleyen ve kadınları cinsiyete dayalı şiddetten koruyan özel tedbirler de alındı. Gerek duyulması halinde, korunan kadın ve diğer aile bireylerinin kimlik bilgileri ve adresleri ile korumanın etkinliği bakımından önem taşıyan diğer bilgileri gizli tutulacak. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam