Dar gelirli TMO'ya koştu

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) ülke genelindeki satış büfelerinde satılan ürünlere tüketici ilgisinin giderek arttığı belirtildi. Ofisin İzmir'in Alsancak semtindeki satış büfesinin önündeki kuyruk akşam saatlerine kadar devam ediyor. TMO'nun stokların

Dar gelirli TMO'ya koştu

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) ülke genelindeki satış büfelerinde satılan ürünlere tüketici ilgisinin giderek arttığı belirtildi. Ofisin İzmir'in Alsancak semtindeki satış büfesinin önündeki kuyruk akşam saatlerine kadar devam ediyor.

TMO'nun stoklarında bulunan ürünlerin satışını gerçekleştirdiği Alsancak satış mağazası önünde günün her saatinde kuyruk oluşuyor. Geçmişten bu yana satışın yapıldığı Ofis'e özellikle son bir yıldır talep oldukça yüksek seviyede. Pirinç fiyatlarının yükseldiği Temmuz ayında tüketici ilgisinin en yüksek noktaya çıktığına dikkati çeken yetkililer, o dönemden bu yana bazı vatandaşların ofiste satılan tüm ürünlerden almayı tercih ettiğini dile getirdi.

Ofiste pirinç ve mercimeğin ardından, Aralık ayından itibaren fındık satışına da başlandığını hatırlatan yetkililer, özellikle dar ve orta gelirli vatandaşların talebinin dikkati çektiğini kaydetti.

Alsancak satış büfesi önündeki kuyruğa giren vatandaşlar ise TMO'da satılan mercimek ve pirincin piyasa fiyatının çok altında ve iyi kalitede olduğunu, bu nedenle bu ürünler için satış büfelerini tercih ettiklerini belirtiyor. Vatandaşlar, TMO satış büfelerinde satılan indirimli ürün çeşitliliğinin artırılmasını da talep ediyor.

FINDIK STOKLARI

TMO Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada da, fındık tüketim alışkanlığını geliştirmek ve orta-alt gelir grubunda bulunan vatandaşların daha uygun fiyattan fındık tüketmelerini sağlamak amacıyla, kurumun 132 satış noktasında yaptığı tanıtım amaçlı perakende kavrulmuş iç fındık satışlarında uygulanan fiyatların yeniden düzenlendiği açıklandı.

1 kilogram kavrulmuş fındık fiyatının 12 TL'den 8 TL'ye çekildiğinin belirtildiği açıklamada, 430 gramlık fındık ezmesinin 5 TL'den satıldığı kaydedildi. Ofis büfelerinde kırmızı mercimeğin kilogramı 2 TL, uzun tane pirinç 1,5 YTL ve orta tane pirinç 1,8 TL'den satılıyor. 1 kilogram fındık süpermarketlerde 15 TL, pirinç ve mercimek ise 3-4 TL'den satılıyor.

Açıklamada, TMO'nun satış ofislerinde yaptığı satışların ''piyasa ve özel sektörle rekabet etme amacı içermediği'' Ofis ürünlerinin tanıtımı ve alt ve orta gelir grubundaki vatandaşların desteklenmesi amaçlarını içerdiği ifade edildi.

2008 yılında satış büfelerinden yapılan pirinç satışlarında önemli miktarda yükseliş görüldüğünün belirtildiği açıklamada, fiyatın indirildiği fındığa talebin de, bayram ve yılbaşı öncesine rastlaması nedeniyle önemli oranda arttığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler