Cumhuriyet caddesi yenileniyor

Rize’nin en büyük ve işlek caddelerinden 2.5 kilometre uzunluğundaki Cumhuriyet Caddesi’nin 2 kilometresi yeniden yapılandırılıyor.Rize Belediyesi tarafından karayollarına devri sağlanan caddenin yeniden yapılandırılması için çalışmalar başladı. Yaklaşık

Cumhuriyet caddesi yenileniyor

Rize’nin en büyük ve işlek caddelerinden 2.5 kilometre uzunluğundaki Cumhuriyet Caddesi’nin 2 kilometresi yeniden yapılandırılıyor.

Rize Belediyesi tarafından karayollarına devri sağlanan caddenin yeniden yapılandırılması için çalışmalar başladı. Yaklaşık 10 milyon TL’lik projenin ihalesi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilirken, ilk kazmanın önümüzdeki günlerde vurulması bekleniyor. Proje kapsamında caddenin alt yapısı, kaldırımları, aydınlatma sistemleri, ayarları ile yol ve kaldırım parkeleri sökülerek yeniden yapılacak. Caddenin yeniden yapılandırılmasında, Atatürk ve Deniz caddelerinde kullanılan küp taş sistemi uygulanacak.


Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, “Daha önce Atatürk ve Deniz Caddelerini yeniden yapılandırmıştık. Bu iki caddenin eski hallerini herkes hatırlar. Yaptığımız düzenleme ile bu iki caddemizi modern bir görünüme kavuşturduk. Şimdi ise Cumhuriyet Caddesi’nin aynı şekilde yenilenmesi için çalışma başlattık. Proje maliyeti bütçemizi zorlayacağı için caddeyi karayolları ağına aldırdık. Karayolları tarafından geçtiğimiz günlerde ihale gerçekleştirildi. İhale şartnamesine göre cadde yıl sonuna kadar tamamlanarak hizmete girecek. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte cadde son derece modern bir görünüme kavuşacak” dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler