Çöpünü getirene çeyrek altın var!

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necaatin Demirtaş, ' Çöpünüz Altın Olacak' kampanyasıyla çoğunluğu kağıt olmak üzere 15 bin 400 ton atığın toplandığını, 224 bin 400 adet ağacında kesilmekten kurtarıldığını söyledi. Demirtaş, kampanya kapsamında vatandaşla

Çöpünü getirene çeyrek altın var!

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necaatin Demirtaş, ' Çöpünüz Altın Olacak' kampanyasıyla çoğunluğu kağıt olmak üzere 15 bin 400 ton atığın toplandığını, 224 bin 400 adet ağacında kesilmekten kurtarıldığını söyledi. 

Demirtaş, kampanya kapsamında vatandaşlara çekilişle 2 yılda 660 çeyrek altın dağıttıklarını da açıkladı. Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necaatin Demirtaş; 2010 yılında karton, cam ve plastik gibi atıkların geri dönüşümünü sağlamak için 'Çöpünüz Altın Olacak' adıyla kampanya başlattıklarını söyledi.
 
Proje ile her ay 700 ton civarında geri dönüşümü sağlanan atığın toplandığını belirten Demirtaş " Her ay ortalama 600 ton kağıt ve karton, 55 ton plastik, 15 ton metal ve 10 ton cam toplanıyor. Son iki senede hayata geçirdiğimiz proje ile toplamda 15 bin 400 ton atık topladık. 600 ton atık kağıttan 1 tonu geri dönüştürüldüğü hesaplanırsa, 1 ton kağıt elde etmek için kesilen 17 ağacı kesimden kurtarmış oluyoruz.
 
'Çöpünüz Altın Olacak' kampanyası ile son iki senede 224 bin 400 ağacı kesimden kurtulduğunu düşünmekteyiz." dedi. 
 
VATANDAŞ ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLİYOR
 
'Çöpünüz Altın Olacak' kampanyasına vatandaşlarında katılımını sağlamak için 444 55 06 numaralı telefondan geri dönüşüm atık ihbarı aldıklarını söyleyen Belediye Başkanı Demirtaş, kampanya kapsamında çekiliş düzenleyerek atıklarını veren vatandaşlara çeyrek altın hediye ettiklerini anlattı. Demirtaş " İlkadım'da bu proje gittikçe ilgi görmekte ve ek hizmet araçları sisteme girmektedir. Proje başladığından bu zamana kadar 660 adet çeyrek altın verilmiş çöpü altına çeviren İlkadım halkı altın ile ödüllendi." diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler