Çocukları Bol Bol Kremleyin

Ağustos sıcakları başta güney bölgeleri olmak üzere tüm yurdu kavuruyor. Bu kavurucu sıcakta tatil yapanları uyaran Çamlıca Medicana Hastanesi Deri ve Hastalıklar Uzmanı Dr. Vefa Gönenç, özellikle çocukları korumak gerektiğini belirtiyor. "Çocuklar ve beb

Çocukları Bol Bol Kremleyin

Ağustos sıcakları başta güney bölgeleri olmak üzere tüm yurdu kavuruyor. Bu kavurucu sıcakta tatil yapanları uyaran Çamlıca Medicana Hastanesi Deri ve Hastalıklar Uzmanı Dr. Vefa Gönenç, özellikle çocukları korumak gerektiğini belirtiyor. "Çocuklar ve bebeklerin teni çok hassastır. Güneş yanığına karşı korunmasız olan çocuklara yüksek faktörlü koruyucu kremlerle kullanılmalı" diyen Dr. Gönenç, "Aksi halde ileriki yaşantısında cilt kanseri gibi hastalıklar kaçınılmaz olur" şeklinde konuşuyor.

EN AZ 15 FAKTÖR
Piyasada hem fiziksel hem de kimyasal koruyucu özellikleri olan; ultraviolenin A ve B (UVA-UVB) kısımlarını engelleyen ürünler olduğunu ifade eden Dr. Vefa Gönenç, "Bunlardan en az 15 faktörlü olmak üzere ve parfüm içermemeyen ürünün kullanılması gerekiyor" diyor. Küçük-büyük herkesin güneşlenmeye ihtiyacı olduğunu, ancak saatlerce güneşte kalınmasının da yarardan çok zarar verdiğini anlatan Dr. Gönenç, "Sağlık açısından günde 10 dakika güneş almak yeterlidir.

 Hatta küçük bir deri bölgesinin (el, yüz gibi) güneşe açık olması bile ihtiyaç duyulan faydayı sağlar" yorumunu yapıyor. Dr. Vefa Gönenç, yaz boyunca çocuklara şapka, güneş gözlüğü, açık renkli ve ince giysiler giydirilip, mutlaka koruyucu kremler sürüldükten sonra dışarı çıkarılmasını tavsiye ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam