Çocuklar önünde kesmeyin

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin, şu uyarılarda bulundu: Çocukların gözü önünde kurban kesimi psikolojilerine zarar verebilir. Onları psikolojik yönden bir travmaya maruz bırakabilir. Bu bakımdan çok küçük yaştaki çoc

Çocuklar önünde kesmeyin

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin, şu uyarılarda bulundu:

Çocukların gözü önünde kurban kesimi psikolojilerine zarar verebilir. Onları psikolojik yönden bir travmaya maruz bırakabilir. Bu bakımdan çok küçük yaştaki çocukları kurbanı keserken bir kenara çekmek daha yararlı olacaktır.

Diyanet ile diğer kurumların işbirliği neticesinde oluşturulan kurban kesim yerleri var. Vatandaşlarımız o kesim yerlerinde kurbanlarını keserlerse daha sağlıklı, hijyenik koşullara uygun, toplum sağlığını gözeten bir kesim yapmış olurlar.

Nahoş manzaralarla karşılaşılıyor zaman zaman. Hayvanlara eziyet ediliyor. Bu ibadetin esprisine de aykırı bir tutum ve davranış. O nedenle onları usta eller aracılığı ile belirlenen mezbahalarda kesmek daha isabetli olacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam