Çobanlı koyunlu protesto!

 Çanakkale'de Halk Evleri üyesi bir grup, elektrik ve doğalgaza yapılan zamları protesto etmek için ilginç bir eylem gerçekleştirdi. Çoban ve koyun gibi davranan protestocular, zamlara koyun gibi "me" sesi çıkartarak tepki gösterdi.  Halk Evleri üyesi 20

Çobanlı koyunlu protesto!

 

Çanakkale'de Halk Evleri üyesi bir grup, elektrik ve doğalgaza yapılan zamları protesto etmek için ilginç bir eylem gerçekleştirdi. Çoban ve koyun gibi davranan protestocular, zamlara koyun gibi "me" sesi çıkartarak tepki gösterdi. 

 

Halk Evleri üyesi 20 kişilik grup, Çarşı Caddesi'nden Saat Kulesi önüne kadar yürüdü. Grubun en önünde yürüyen Mehmet Öztürk çoban, arkasındaki diğer protestocular da koyun gibi davrandı. Mehmet Öztürk'ün çoban kıyafeti, diğer protestocularun önlerine astıkları ve üzerlerinde zamları eleştiren yazıların bulunduğu koyun resimli dövizler dikkat çekti. Çocukların da katıldığı yürüyüş sırasında, "Bu zamlar yetmez daha fazla zam istiyoruz", "Elektrik yüzde 8.1, doğalgaz yüzde 18.72, duy sesimizi Bakanım" yazılı pankart açıp slogan atan grubun Grubun önünde yürüyen Mehmet Öztürk, arkasındaki protestoculara, "Koyunlarım sıraya girin. Sürüden ayrılanı kurt kapar" diyerek uyarıda bulunurken, "Daha zam istiyor musunuz?" diye sorduğu protestocular da koyun gibi "me" sesi çıkartarak cevap verdi. 

 

Polis, grubu, slogan atmamaları, kaldırımdan yürümeleri ve pankart açmamaları konusunda uyardı. Ancak gruptakiler uyarılara aldırış etmeyince İskele Meydanı'nda çevik kuvvet ekipleri protestocuların önünü kesti. Grup adına Mehmet Öztürk ile görüşen Güvenlik Şube Müdürü İsmail Torlak, yürüyüşün toplantı ve gösteri yürüyüşüne dönüştüğünü belirtip uyarıda bulundu. Pankartın katlanıp kaldırılması, slogan atılmaması ve kaldırımdan yürünmesiyle gerginlik sona erdi. 

 

Saat Kulesi önünde Halk Evleri adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Öztürk, "Bu toplumu, bu insanları koyun yerine koyan zihniyete yuh diyoruz. Milyonlarca işsizin olduğu ülkemizde, insanlar binbir zorlukla hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Binlerce işsiz üniversite mezunu sokaklarda dolaşmakta ve ataması yapılmayan öğretmenler bir bir intihar etmektedir. Açlık sınırının altında, asgari ücretle yaşama tutunmaya çalışan insanlar, elektrik, su, doğalgaz faturalarını ödemekte zorlanmaktayken bir de bu yapılan zamlar insanların hayatlarını çekilmez hale getirmektedir. İnsanların bu zorluklar karşısında verdikleri hak mücadelesine bile pervasızca ve vahşice saldırılmaktadır. Bizi koyun sananlara sesleniyoruz. Artık yeter. Bu zamlara karşı isyan ediyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz. Bu zamlarla yaşanmaz, zamlar geri çekilsin" dedi. Grup açıklamanın ardından dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler