Cinsel Organı Küçük Eşe Boşama

Ankara 11. Aile Mahkemesi'nde görülen boşanma davasında, kocanın, eşinin cinsel organının küçük olduğunu iddia ederek evliliğinin 'yok hükmünde' sayılması yönündeki talebi haklı bulundu.Dava dilekçesine göre, Ankara da oturan 25 yaşındaki T.M., 20 yaşında

Cinsel Organı Küçük Eşe Boşama

Ankara 11. Aile Mahkemesi'nde görülen boşanma davasında, kocanın, eşinin cinsel organının küçük olduğunu iddia ederek evliliğinin 'yok hükmünde' sayılması yönündeki talebi haklı bulundu.

Dava dilekçesine göre, Ankara da oturan 25 yaşındaki T.M., 20 yaşındaki eşi R.M. ile evlendikten sonra cinsel birleşmenin gerçekleşememesi üzerine bunu eşinin cinsel organının küçük olmasına bağladı ve mahkemeye başvurarak evliliğin iptalini istedi.

Ankara 11. Aile Mahkemesi'nde görülen davada, mahkeme Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istedi. Adli Tıp Kurumu, R.M.nin vajinasındaki sorun nedeniyle cinsel birleşmenin olamayacağı yönünde rapor düzenledi. Raporda, çok zor bir operasyon ile R.M.ye operasyonla plastik vajina takılabileceği de belirtildi.

Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapor sonrası Mahkeme, evlilik iptaline karar verdi. Ankara 11. Aile Mahkemesi verdiği kararda R.M. nin sorunu nedeniyle cinsel birleşme olmayacağı yönünde hazırlanan rapora atıfta bulundu. Mahkeme, karırında, “eşler, birbirleriyle bir ömür boyu birlikte olmak için nikah kıyar. Eşlerin her yönüyle tatmin olması gerekir. Cinsellik de tatmin yollarından biridir. Bu nedenle, cinsel birleşmenin olmadığı evliliğin iptali Türk Medeni Kanunu'nun 149/2. maddesine uygundur” görüşüne yer verdi ve çifti boşadı.

R.M. evliliğin iptali yönünde verilen karara itiraz etti. Dosya, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'ne gönderildi. Yargıtay'ın vereceği karar sonrası dava kesinlik kazanacak. Eğe Yargıtay, mahkemenin kararına uyarsa, emsal karar oluşacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler