Cinsel istismar davasında şaşırtan sevinç

 Zonguldak’ta, 14 yaşındaki S.B.’ye cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla tutuklu yargılanan 4 sanığın ilk duruşmada tahliye olması, adliye önünde bekleyen yakınlarını sevince boğdu. Sanık yakınları, ’Adalet sen bizim her şeyimizsin’ sloganlarıyla tah

Cinsel istismar davasında şaşırtan sevinç

 

Zonguldak’ta, 14 yaşındaki S.B.’ye cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla tutuklu yargılanan 4 sanığın ilk duruşmada tahliye olması, adliye önünde bekleyen yakınlarını sevince boğdu. Sanık yakınları, ’Adalet sen bizim her şeyimizsin’ sloganlarıyla tahliyeleri kutladı.
 
Geçen temmuz ayında yaklaşık 1.5 yıldır kaldığı Ereğli Kız Yetiştirme Yurdu’ndan kaçan ve bir süre sonra Zonguldak’ta şehir merkezinde polis tarafından bulunan S.B., başından geçenleri anlattı. 
 
S.B., yaklaşık 2 yıl önce henüz yurda yerleşmeden evlerinin üst katında oturan üvey amcası 28 yaşındaki S.S.’nin kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdü. Bu olayın ardından okulundan soğuduğunu ve derslerden kaçtığını belirten S.B., bir süre sonra tanıştığı 23 yaşındaki S.Ç., 19 yaşındaki T.K. ve 18 yaşındaki B.K.’nın da aynı şekilde kendisine tecavüz ettiklerini iddia etti. Gözaltına alınıp tutuklanan 4 sanık hakkında, ’Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’, ’Cebir, tehdit ve hile kullanarak kişi hürriyetini yoksun kılma’ suçlarından dava açıldı.
 
Sanıklar, Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıklar, suçlamayı kabul etmedi. Mahkeme heyeti, mevcut delil durumu, suçun vasfı ve niteliğini gözönüne alarak sanıkların tahliyesine karar verdi. Duruşma salonuna alınmayan ve adliye önünde bekleyen sanık yakınları, tahliye kararı üzerine büyük sevinç yaşadı. Alkışlarla tempo tutan kalabalık, ’Adalet sen bizim her şeyimizsin’, ’Yaşasın adalet’ sloganları atarak tahliye kararını kutladı. Kalabalık, daha sonra polis tarafından adliye önünden uzaklaştırıldı. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler