Cinler insanı Neden Çarpar

Medyum Memiş'in köşe yazısıCinlerin insanları neden çarptıklarını Vahid Abdusselam Bali kitabında şöyle özetlemektedir: Erkek Cin'in insanlardan bir kadına, kadın Cin'in de, insanlardan bir erkeğe aşık olması. İnsanın, kaynar su dökmek, yüksek bir yerden

Cinler insanı Neden Çarpar

Medyum Memiş'in köşe yazısı
Cinlerin insanları neden çarptıklarını Vahid Abdusselam Bali kitabında şöyle özetlemektedir: Erkek Cin'in insanlardan bir kadına, kadın Cin'in de, insanlardan bir erkeğe aşık olması. İnsanın, kaynar su dökmek, yüksek bir yerden üzerine düşmek gibi nedenlerle Cine haksızlık etmesi, kötülük etmesi ve Cinin sebepsiz yere insanı çarparak ona zulmetmesi. Cinler insanlardan ancak. şu dört halde hoşlanır. Aşın öfke. aşın korku, nefsin aşırı isteklerine düşkünlüğü ve aşırı gaflet.

Cin Çarpmasının Belirtileri
Yine Vahid Abdusselam Balinin eserine göre Cin'in insanı çarpmasının diğer hastalıklar gibi kendine has belirtileri vardır. Ancak Cin çarpmasıyla bazı organik hastalıklar arasında benzerlik olduğuna işaret etmek gerekir. Hastalık belirtilerini tanımak, tedavi bakımından önemli bir meseledir.

Bu arazlar iki kısma ayrılırlar:  Uykudaki arazlar. Uyanıklık halindeki arazlar.
Uykuyla ilgili arazlar şunlardır:
 Uykusuzluk. Yani insanın ancak yattıktan sonra uzun süre sonra uyuyabilmesidir. Geceleyin çok uykusuz kalmak.
Kabuslar. İnsanın, uyurken, kendisine sıkıntı veren bir şeyi görmesidir, o uykuda bağırarak yardım ister ama bir türlü bunu beceremez. Korkunç rüyalar, uyurken, kedi. köpek, deve. yılan, aslan, tilki ve fare gibi hayvanlar görmek.
Dişlerini gıcırdatmak. Uyurken, gülmek, ağlamak ve çığlık atmak.
Uyurken inlemek, kalkıp şuursuz olarak yürümek, uyurken kendisini yüksek bir yerden düştüğünü zannetmek. Kendisinin bir çöplükte veya ıssız bir yerde zannetmek.
Aşırı uzunlukları veya aşırı kısalıklarına dikkatle bakılan, tuhaf özellikleri bulunan insanlar ve siyah insanlar gördüğünü zannetmek.Uyurken bazı karaltılar görmek.
Uyanıklık halindeki belirtiler:
Devamlı baş ağrısı, ancak bunun şartı vardır. Bu ağrının sebebi, göz, kulak, burun, boğaz veya midedeki bir hastalıktan olmamalı. Yüz çevirmek, Bu. Allah'ı zikirden ve namaz, oruç gibi farz ibadetlerden yüz çevirmektir.
Dağınıklık. Bundan maksat, zihni dağınıklıktır.
Tembellik. Bu durumdaki kişi hiçbir şey yapmak istemez.
Sara. Bu sinir kasılması adı verilendir. Organlardan birinde, tıbbın tedavi edemediği bir arıdır.
(Güneş)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam