Cinayeti lastik izinden çözdü

 Samsun'da 8 gün önce 52 yerinden bıçaklanarak öldürülen 26 yaşındaki Recai Alpullu'nun cinayet şüphelisi olarak 38 yaşındaki Güllü K., 38 yaşındaki Sami G., 25 yaşındaki Emrah Ç. ve 31 yaşındaki Emrah Y., jandarmanın olay yerindeki otomobil lastiği izind

Cinayeti lastik izinden çözdü

 

Samsun'da 8 gün önce 52 yerinden bıçaklanarak öldürülen 26 yaşındaki Recai Alpullu'nun cinayet şüphelisi olarak 38 yaşındaki Güllü K., 38 yaşındaki Sami G., 25 yaşındaki Emrah Ç. ve 31 yaşındaki Emrah Y., jandarmanın olay yerindeki otomobil lastiği izinden yola çıkarak başlattığı araştırmayla yakalandı. Şüpheliler, sorgularında suçlarını itiraf etti. 

 

Olay, 8 gün önce merkez Atakum İlçesi Kamalı Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre sabah traktörle tarlaya giden çiftçiler, eski taş ocağı yolu kenarında kanlar içinde erkek cesedi buldu. Olay yerine gelen jandarma, 52 yerinden bıçaklanarak öldürülen kişinin Recai Alpullu olduğunu belirledi. 

 

Cesedin çevresinde bir otomobile ait lastik izi görüldü ve soruşturma bunun üzerinden derinleştirildi. Ekipler Recai Alpullu'nun öldürülmeden önce cep telefonu ile yaptığı görüşmelerin listesini çıkardı. Yürütülülen soruşturma kapsamında 4 şüpheli dün gözaltına alındı. 

 

Yapılan sorgu sırasında Sami G.'nin 28 TC 542 plakalı otomobili kiraladığı belirlendi. Otomobile ulaşan jandarma, araç içinde kan izi buldu. Otomobil lastiklerinin olay yerinde bulunan lastik izleriyle aynı olduğu da tesbit edilince, jandarma bu kez ildeki tüm Mobese kamera kayıtlarını inceleyip otomobilin nerelere gittiğini tesbit etti. 

 

İfadaler sırasında sigorta şirketinde çalışan Emrah Y. cinayeti itiraf ederek, şunları söylediği öğrenildi: 

 

"Biz eski arkadaşlarız. Bu olaydan 12 gün önce Recai bana gelip 'Biliyorsun ben kömürcüde çalışıyorum işim riskli hayat sigortası yapalım' dedi. Ben de 1 yıllığına 1575 TL karşılığında hayat sigortası yaptım ve varisi olarak da dostu olan Güllü K.'yı gösterdik. Sigortadan ölümü halinde 400 bin TL, sakat kalması halinde ise 500 bin TL alacaktı. Daha sonra Recai'nin evinde kaldığı Güllü K.'nın kızına sarkıntılık yaptığını öğrendik. Bunun üzerine öldürmeye karar verdik. Olay günü ben, Sami G. ve Emrah Ç. Recai Alpullu'yu kiraladığımız otomobille olay yerine gütürdük ve dışarı çıkarttık. Daha sonra Sami G. ve Emrah Ç. Recai'yi bıçakladıktan sonra olay yerinde bırakıp kaçtık." Güllü K. ise kendisinin cinayetle ilgisi olmadığını söylerken, diğer 2 şüphelinin de suçlarını itiraf ettikleri belirtildi. 

 

Jandarmadaki ifadelerinin tamamlanmasının ardından 4 şüpheli bu sabah Adliye'ye sevk edildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam