Cinayet sohbette itiraf edildi

Edinilen bilgilere göre, yaklaşık 7 yıl önce Sarayburnu'ndaki tarihi surların altındaki mahzenlerde yaşayan 2 kişi arasında bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışma, cinayetle sonlandı. Cinayet günü olaya tanık olan Yüksel T. isimli şahıs, cinayeti Fatih K.

Cinayet sohbette itiraf edildi

Edinilen bilgilere göre, yaklaşık 7 yıl önce Sarayburnu'ndaki tarihi surların altındaki mahzenlerde yaşayan 2 kişi arasında bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışma, cinayetle sonlandı. Cinayet günü olaya tanık olan Yüksel T. isimli şahıs, cinayeti Fatih K. adlı bir arkadaşına anlattı. K. ise, bir süre sonra Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne giderek durumu ihbar etti. İhbar üzerine soruşturma başlatan ekipler, adı geçen görgü tanığı Yüksel T.'nin bilgisine başvurdu.Yüksel T. polise verdiği ifadesinde, "2005 yılında altın ve para aramak için Sarayburnu'ndaki surların altında gezinirken cinayet işlendiğini öğrendim. Malatyalı Habil diye bir kişi, asker kaçağı olduğunu bildiğimiz 20'li yaşlardaki Osman'ı öldürmüş. Sonra da Servet isimli kişiyi tehdit ederek birlikte gömmüşler" dedi.

Görgü tanığının ifadesinden yola çıkan polis ekipleri, cinayete kurban giden ve soyadı henüz bilinmeyen Osman adlı şahsın cesedine ulaşmak için olay yerine gitti. Burada yapılan ve yaklaşık 6 saat süren incelemelerin ardından söz konusu şahsa ait olduğu değerlendirilen kemiklere ulaşıldı. Delil torbalarına konulan kemikler incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

Polis ekipleri, cinayet günü olayın faili ile birlikte cesedi gömdüğü iddia edilen Servet T. adlı şahsa ulaştı. Gözaltına alınan ve polise olayı anlatan T., kendisinin cinayeti işlemediğini iddia etti. T. verdiği ifadesinde, "Gidecek yerimiz olmadığı için Sarayburnu'nda surların altındaki mahzenlerde kalıyorduk. Olay gecesi ben, Malatyalı Habil ve Osman içki içtik. Hatırlamadığım bir nedenle Osman'la Habil tartışmaya başladı. Daha sonra da Osman Habil'i surların içinde kovalamaya başladı. Habil kaçarken bir balta bularak Osman'ın kafasına vurarak öldürdü. Beni de tehdit ederek gömmesine yardım etmemi istedi. Ben de korkudan yardım ettim" şeklinde konuştu.
Reklam



Polis ekipleri, alınan ifadelerin ardından cinayeti işlediği iddia edilen soyadı henüz tespit edilemeyen Habil adlı şüphelinin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler