Çığ kurbanları anıldı

Herkes İçin Spor Federasyonu (HİSF) tarafından Erzurum'daki Palandöken Dağı'nda düzenlenen etkinliğe katılanlar, Zigana'da çığ altında kalarak hayatını kaybeden 10 dağcı için anma töreni düzenlendi. Türk bayrağı açan ve Palandöken'e saygı yürüyüşünde bulu

Çığ kurbanları anıldı
Herkes İçin Spor Federasyonu (HİSF) tarafından Erzurum'daki Palandöken Dağı'nda düzenlenen etkinliğe katılanlar, Zigana'da çığ altında kalarak hayatını kaybeden 10 dağcı için anma töreni düzenlendi. Türk bayrağı açan ve Palandöken'e saygı yürüyüşünde bulunan 36 kişi, Zigana'da çığ altında kalarak yaşamını yitiren dağcıları andılar.

Palandöken'in 2 bin 400 metresine marşlar söyleyerek Türk Bayrağı ile çıkan 36 kişi, burada saygı duruşunda bulunup, istiklal Marşı'nı okudu. Kamp müdürü emekli öğretmen Zinnur Tiryaki, “Her yıl Erzurum'da düzenlediğimiz kampa her meslek ve yaş grubundan kişiler katılıyor. Kampa katılanlar, gündüz kayak yapıyor. Erzurum'un tarihi eserlerini geziyor. Akşamları ise yöresel oyunlarını gösteriyoruz. Kampa katılanlar olarak geçtiğimiz günlerde Zigana'da çığ altında kalarak yaşımını yitiren 10 dağcı için saygı yürüyüşü düzenledik. Ölen dağcılara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz” dedi.

Kampa İstanbul'dan katılan Beden Eğitimi Öğretmeni Elif Nermin, “Ziganda yaşananlara üzülmemek mümkün değil. Biz de dağda kampa girdiğimiz için onları yad etmek amacıyla saygı yürüyüşü düzenledik” diye konuştu.

Zigana'daki çığda üç arkadaşını kaybettiğini belirten Rizeli Beden Eğitimi Öğretmeni Selçuk Kıvrımoğlu ise “Olayı duyar duymaz kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Zigana'ya gittim. Ama kurtarma çalışmaları bitmişti. Bugün onlar için yürüdük. Her dağa çıktığımda onları saygıyla anacağım” dedi.

ZİGANA'DA ANMA

Gümüşhane'nin Zigana Dağı'nda 25 Ocak pazar günü yaşanan çığ felaketinde hayatını kaybeden 10 dağcı için yarın anma töreni düzenlenecek.

10 dağcı için yarın saat 10.45'te Zigana Gümüşkayak Tesisleri yanında anma töreni düzenlenecek. Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Trabzon Valisi Nuri Okutan, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Gümüşhane Dağcılık Kulübü Sporcuları, feci olayda hayatını kaybedenlerin yakınları ile vatandaşların katılacağı tören için hem Gümüşhane, hem de Trabzon valilikleri önünden, katılmak isteyenleri götürmek üzere otobüs kaldırılacak.

Gümüşhane'nin Torul İlçesindeki Zigana Dağı'nda 25 Ocak Pazar günü meydana gelen çığ faciasında Trabzon Tenis Dağcılık Kayak Kulübü (TEDAK) üyesi Hüsniye Sarıbıyık, Hasan Ali İsaoğlu, Burçak Sevim, Hüseyin Karaosmanoğlu, Erhan Terzi, Dursun İnan, Özlem Timurcuoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş ve Davut Akdeniz çığ altında kalarak hayatlarını kaybetmiş; Rahmi Keleş, Yonca Yılmaz ve Emel Şimşek ise yaralanmıştı. Elmas Aykaç, Ural Ayar, Hasan Anahar ve Hasan Çiftçi ise olaydan yara almadan kurtulmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler