Çift okey şans getirmemişti

  VAN’da 23 Ekim 2011’de meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depreme Erçiş ilçesindeki bir kahvede yakalanan 18 yaşındaki Mesut Ozan Yılmaz’ı, 32 saat sonra, Türkiye Dağcılık Federasyonu Basın Kurulu üyesi, Muş Dağcılık Doğa Sporları Ar

Çift okey şans getirmemişti

 

 

VAN’da 23 Ekim 2011’de meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depreme Erçiş ilçesindeki bir kahvede yakalanan 18 yaşındaki Mesut Ozan Yılmaz’ı, 32 saat sonra, Türkiye Dağcılık Federasyonu Basın Kurulu üyesi, Muş Dağcılık Doğa Sporları Arama Kurtarma Kulübü Başkanı olan Mehmet Çağlayan, enkazdan çıkardı.
 
Saatler süren kurtarma çalışmasında depremzede Yılmaz ile Çağlayan uzun uzun sohbet ettiler. Yılmaz kahveye Fenerbahçe-Samsunspor maçını izlemek için gittiğini anlattı.
 
Deprem olduğunda arkadaşlarıyla okey oynuyordu. Maç 0-0 bitmişti ama, Yılmaz’ın koyu bir Fenerbahçeli olduğunu öğrenen Mehmet Çağlayan, moral olsun diye 3-0 dedi. Bu haber üzerine Yılmaz, “Bu haber bana ilaç gibi geldi. Teşekkür ederim Mehmet ağabey. Ama çift okeyim vardı.
 
Tam okey atacakken deprem oldu. Okeyi atamadım” dedi. Bunun üzerine Mehmet Çağlayan, Yılmaz’a, “Sana söz veriyorum. Buradan seni çıkaralım yarım kalan okeyi tamamlayacağız” dedi. 
 
Depremden 5 ay geçtikten sonra Mehmet Çağlayan, Mesut Ozan Yılmaz’a Facebook’tan ulaştı. Kendisine verdiği sözü yerine getirmek istediğini belirterek buluşmak istediğini söyledi. Mehmet Çağlayan, dershane için Ankara’ya giden Yılmaz ile buluştu. Birbirlerine sıkıca sarılan ikili önce bir lokantada yemek yiyip daha sonra da okey oynadı. 
 
Kardeş gibiler
 
KENDİSİNİ kurtaran Mehmet Çağlayan ve polis memuru Tarık Karsan’ı hiç unutmayacağını söyleyen Mesut Ozan Yılmaz, “Çevremiz cesetle doluydu. Bir elin gezindiğini gördüm. Elini tuttuğum ağabeyim sayesinde kurtuldum” dedi
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam