CHP'den Balbay ve Haberal'a ziyaret!

 Görüşmenin ardından duruşma salonu önünde bir açıklama yapan İnce, "Milletvekili arkadaşlarımızı Silivri Cezaevi'nde ziyaret ettik. Ayıplı demokrasi devam ediyor. Eksik milli irade devam ediyor. Meclisin açıldığı gün sayın Cumhurbaşkanının konuşmasından

CHP'den Balbay ve Haberal'a ziyaret!

 

Görüşmenin ardından duruşma salonu önünde bir açıklama yapan İnce, "Milletvekili arkadaşlarımızı Silivri Cezaevi'nde ziyaret ettik. Ayıplı demokrasi devam ediyor. Eksik milli irade devam ediyor. Meclisin açıldığı gün sayın Cumhurbaşkanının konuşmasından sonra, Başbakanın konuşması kafamıza kazınmış durumda" diye konuştu.
 
BAŞBAKANI ELEŞTİRDİ
İnce sözlerine şöyle devam etti:
"Ben onunla aynı düşünmüyorum demişti hatırlarsanız. Başbakan açık açık şunu söyledi: 'Yargıya talimatı sen verme ben veririm' dedi. Bunu net bir şekilde gördük. Yasama, yürütmenin emrine girmiş durumdadır. Ne yazık ki yargı da yürütmenin emrine girmiş durumdadır. Türkiyede parlementer demokrasi çalışmıyor artık. Soru önergelerine cevap yok. Araştırma önergelerine komisyon kurulmuyor. Yasama kontrol altında. Yasama yetkisi Türk milleti adına değil Tayyip Erdoğan adına yapılıyor. Yargı yetkisi de bu ülkede artık Tayyip Erdoğan adına, AKP adına yapılıyor. Daha geçtiğimiz günlerde Suriye tezkeresi görüşülürken, orada sesini çıkarmayan Başbakan İstanbul'a gelip bana yalancı demişti. Yalan bunların ciğerlerine işlemiş demişti. Ben yalancı olmadığımı, kendisinin yalancı olduğunu ispatladım ama bunu verecek televizyon kanalı bulamadım. Ne yazık ki ülkenin geldiği nokta bu. Asgari ücretten vergi almayacağım diyip alan bir hükümet bu. NATO'nun Libya'da ne işi var deyip sonra Libya'ya giden bir hükümet bu. Ofer ile görüşmedim deyip görüşen bir Başbakan bu"
 
BALBAY'IN MEN CEZASI
Mustafa Balbay'ın 16 celse duruşmadan men cezası almasıyla ilgili olarak kendisine 'Söz istedim salonu terk edin diye, bana diyor ceza verdi mahkeme. Oysa kamera kaydı ortada' dediğini belirten İnce, "O mahkeme gerçekten iktidarın mahkemesi değilse o mahkeme yanlı bir mahkeme değilse, Adnan Menderes'i idam eden o yanlı mahkeme gibi değilse bu kamera kayıtlarını açıklarlar" diye konuştu.
 
BALYOZ KARARI ELEŞTİRİSİ
Balyoz davasında verilen kararları da eleştiren İnce, "Yunanistan'da, Şili'de, Arjantin'de darbe oldu. Ama 10 kişi, 13 kişi yargılandı, hapse mahkum oldu. Türkiye'de 350 kişi ne yazık ki. Dünyada tek daktilograf memuru yargılayıp darbe yapmak suçundan, daktiloyla darbe yapacak memura 15 yıl ceza veren tek ülke burasıdır" diye konuştu. Silivri Cezaevi koşullarıyla ilgili olarak da görüştüklerini ifade eden İnce, "Koşullarla ilgili aynen şunları söyledi arkadaşlarımız. 'Biz burada yalnızlaştırma yaşıyoruz. Silivri raporunu yazanı lanetliyoruz' dediler. Yargılamanın ana işkence olduğunu söylediler. 'Yargılama cezaevi koşullarının bir parçası oldu' dediler" ifadelerini kullandı. İnce ayrıca cezaevinde çay artıklarının bile toprak haline getirilip çiçek yetiştirilir gerekçesiyle toplandığını öne sürdü.
 
BALBAY'A ADALET BAKANINI İZLEME GÖREVİ
Tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın yasama faaliyetlerine Silivri Cezaevi'nde devam edeceklerini belirten İnce, "2 milletvekili arkadaşımıza da Grup Başkanvekili olarak bir görev verdim bugün. Dedim ki Sayın Balbay'a, Adalet Bakanını izleme görevi sana ait. İnfaz koruma memurlarının özlük haklarıyla ilgili gündem dışı bir sonuşma hazırlayacak ve bir milletvekili arkadaşımız bunu TBMM'de gündem dışı olarak okuyacak. Yine bu konuyla ilgili bir meclis araştırması hazırlayacak. Özel yetkili mahkemelerin yargılama yöntemleri üzerine de bir gündem dışı konuşma hazırlayacak" dedi.
 
HABERAL'A ORGAN NAKLİ VE YÖK GÖREVİ
İnce, Mehmet Haberal'a ise organ nakli konusunda bir gündem dışı konuşma hazırlamasını söylediğini belirterek, "Bu konuda bir çalışma, hazırlık yapacak, önümüzdeki günlerde bunu bana iletecek ve hekim kökenli bir milletvekili arkadaşımız organ nakli konusundaki sayın Haberal'ın hazırladığı bu gündem dışı konuşmayı meclis kürsüsünden okuyacak. Yine Haberal tıp eğitimiyle ilgili bir meclis araştırması hazırlayacak. YÖK kanunu üzerinde yapılması düşünülen değişikliklerle ilgili bir hazırlık yapacak. Bu hazırlığı da milletvekili arkadaşlarımızla birlikte bu meclis araştırmasını da vereceğiz. Yani gerek Sayın Haberal gerek Sayın Balbay yasama faaliyetlerinin bir parçası olacaklar. yasama faaleyitlerine buradan devam edecekler. milletvekili görevlerini yapacakylar" diye konuştu. İnce açıklamanın ardından aracına binerek Silivri Cezaevi'nden ayrıldı.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler