Cezaevinde toplu intihar teşebbüsü

Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi'nde meydana gelen olayda 6 mahkumun sıvı bulaşık deterjanı içerek intihar girişiminde bulunduğu iddia edildi. Sıvı deterjan içtikleri tespit edilen 6 mahkum ambulanslar ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama

Cezaevinde toplu intihar teşebbüsü

Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi'nde meydana gelen olayda 6 mahkumun sıvı bulaşık deterjanı içerek intihar girişiminde bulunduğu iddia edildi. Sıvı deterjan içtikleri tespit edilen 6 mahkum ambulanslar ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Mahkûmlar müşahede altında tutulup tedavileri tamamlandıktan sonra cezaevine geri gönderildi. Mahkumların kendilerine kötü davranıldığı gerekçesi ile intihar girişiminde bulundukları iddia edildi.
 
Muğla'nın Düğerek Mahallesi'nde bulunan E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan ve yaşları 15 ile 17 arasında değişen 6 mahkûm sıvı deterjan içerek intihar girişiminde bulunduğu iddia İddialara göre, Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi'nde ki B blok 6. odada kalan yaşları 15 ile 17 arasında değişen ve kasten adam öldürme, hırsızlık cinsel istismar suçlarından hükümlü ve tutuklu K.K., A.Ö., S.M., M.A.V. ve A.D. isimli mahkumlar toplu olarak sıvı deterjan ilacı içerek intihar girişiminde bulundular. Olay durumu gardiyanların bir süre sonra fark etmesiyle ortaya çıktı.
 
Bunun üzerine mahkûmlar ambulanslar ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldılar. İlk tedavileri acil serviste gerçekleşen mahkûmlar hastanede müşahede altına alındılar. Hayati tehlikeleri bulunmayan 6 mahkûm tedavilerinin tamamlanmasının ardından cezaevine geri götürüldüler.
 
Cezaevinde yaşanan intihar iddiaları ile ilgili olarak Muğla Cumhuriyet Başsavcılığından her hangi bir açıklama yapılmadı. Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan ise iddialar ile ilgili olarak soruşturma başlattıklarını söyledi. Gürkan, "Muğla Barosu olarak iddiaları araştırmak üzere bir arkadaşımızı görevlendirdik.
 
Muğla Barosu Saymanı Avukat Levent Akgün arkadaşımız cezaevinde yaşanan olayla ilgili olarak araştırmalarına başladı. Konuyu ayrıca Muğla İnsan Hakları Kuruluna da bildirdik. Onlar da iddiaları araştıracak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam