Çete operasyonunda 50 gözaltı

1996 yılında Avrasya Feribotu’nu kaçıran Muhammet Emin Tokcan’ın da gözaltına alındığı çete soruşturmasında gözaltı sayısı 50’ye yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında 3 avukatın da yer aldığı öğrenilirken, operasyonlarda MP5 marka tüfek ele geçirildiği b

Çete operasyonunda 50 gözaltı

1996 yılında Avrasya Feribotu’nu kaçıran Muhammet Emin Tokcan’ın da gözaltına alındığı çete soruşturmasında gözaltı sayısı 50’ye yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında 3 avukatın da yer aldığı öğrenilirken, operasyonlarda MP5 marka tüfek ele geçirildiği belirtildi. 


İstanbul’da çıkar amaçlı bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda aralarında 1996 yılında Avrasya Feribotu’nu kaçıran Muhammet Emin Tokcan’ın ile 3 avukatın da bulunduğu yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı bir suç örgütünün çökertilmesi için çalışma başlattı. Yapılan tespitlerin ardından harekete geçen ekipler, çek-senet tahsilatı, tehdit, yağma, darp ve benzeri çok sayıda suça karıştığı iddia edilen şebekeye yönelik operasyon başlattı. Operasyonda gözaltına alınanlar arasında 1996 yılında Rusya'nın Çeçenistan'ı işgalini protesto etmek amacıyla sekiz arkadaşıyla birlikte Trabzon-Soçi seferini yapmaya hazırlanan Avrasya adlı feribotu 211 yolcu ve mürettebatıyla kaçıran Muhammet Emin Tokcan'ın da bulunduğu öğrenildi.


Sabaha karşı gerçekleştirilen ve Özel Harekat Tim’lerinin de destek verdiği operasyonda gözaltına alınan 50 kişinin polisteki işlemleri sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam