Cesedin nabzı atınca

Adana'da yaklaşık 200 kişi, trafik kazasında ölen şahsın yaşadığını ileri sürerek Adana Devlet Hastanesi morgundan aldıkları ceset ile acil servisi bastı. Yaşadığını ileri sürdükleri kişiye müdahale edilmesini isteyen grup, hastane görevlilerine de saldır

Cesedin nabzı atınca

Adana'da yaklaşık 200 kişi, trafik kazasında ölen şahsın yaşadığını ileri sürerek Adana Devlet Hastanesi morgundan aldıkları ceset ile acil servisi bastı. Yaşadığını ileri sürdükleri kişiye müdahale edilmesini isteyen grup, hastane görevlilerine de saldırdı.

İddiaya göre, merkez Yüreğir ilçesi Havutlu Mahallesi'nde 1 Ocak 2013'te Hasan Coşkun'un (40) kullandığı kamyonet, virajı alamayarak yol kenarında bulunan drenaj kanalına uçtu. Kazada Münir Coşkun kendi imkanlarıyla araçtan çıkmayı başarırken, kazayı gören vatandaşlar durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kendi imkanıyla kurtulan ve ambulansa bindirilen Münir Coşkun, araçta 3 kişinin daha olduğunu söyledi. 
 
Bunun üzerine suyun içerisinde bulunan aracın incelenmesi için bölgeye gelen Sivil Savunma Arama Kurtarma Sualtı ekibi, diğer şahısları da sudan çıkardı. Sağlık ekipleri sudan çıkartılan Hasan Coşkun, Vezir Coşkun (35) ve Selahattin Malgir'in yaşayıp yaşamadığını kontrol etti. Ekipler 3 şahsın da boğularak hayatını kaybettiğini rapor etti. Bunun üzerine ceset torbasına konulan cenazeler, cenaze araçlarıyla Adana Devlet Hastanesi'ne getirildi.
 
'NABZI ATIYOR'
 
Bu arada ölenlerin yakınları da hastaneye akın etti. Selahattin Malgir'in yakınları, cesedin üzerinde bulunan malzemeleri almak için morga gitti. Malgir'in yakınları, cebinden malzemeleri alırken şahsın nabzının attığını ileri sürerek hastaneye koştu. Malgir'in yakınları, bir taraftan da cenazeyi demir tabutla birlikte hastanenin aciline getirdi.
 
Bu arada Malgir'in diğer yakınları da acili basarak görevlilere saldırdı. Malgir'in yaşadığını ileri süren yakınları, hastane görevlilerine saldırıp camları kırdı. Malgir'in yaşadığını ve morga konulduğunu duyan akrabaları da hastaneye akın etti. Yaklaşık 200 kişinin hastaneyi basması üzerine görevliler polisi arayarak destek istedi. Polis kısa sürede olay yerine gelirken, yakınları Malgir'in hayatını kaybettiğini öğrenince ikinci kez olay çıkardı.
 
Malgir'in yakınları kadın görevlilere ve hemşirelere saldırırken, acil servise gelen hastalar olayı korku dolu gözlerle izledi. Gerginliğin büyümesi üzerine hastalar, çocuklarını alarak hastaneden ayrıldı. Bir süre sonra Malgir'in yakınlarının polis ve diğer yakınları tarafından sakinleştirilmesiyle olaylar sona erdi.
 
TEKRAR KONTROL EDİLDİ
 
Hastane yönetimi, Selahattin Malgir'in olay yerine giden sağlık ekipleri tarafından öldü raporu verildiği için ceset torbasına konulduğunu, akrabalarının yaşıyor iddiasının ardından hastanede tekrar kontrol edildiğini ancak yaşamadığının belirlendiğini bildirdi. Yakınları ise, Selahattin Malgir'in morga konulduktan sonra yanına gittiklerinde nabzının attığını ileri sürdü. Hastane yönetimi, görevlilere saldıran ve hastaneye zarar veren Malgir'in yakınları hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam